Facebook'ta bunları pek seviyoruz


1 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım platformu Facebook'a dair yeni bilgilerin paylaşılmasına devam ediliyor.


Bu kez gelen bilgiler, paylaşım ve beğenme oranlarıyla alakalı. Yeni veriler, toplam paylaşım ve beğenme  %80'lik kısmının Amerika dışında yaşayan kullanıcılar tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor.
oranının
Oranlara geldiğimizde ise, ilk sıralarda %21'lik oranla Asya-Pasifik ve yine %21'lik oranla Batı Avrupa'yı görüyoruz. Buralarda Facebook'ta paylaşım yapmak ve paylaşımları like etmek oldukça popüler. Popülerliğin en az olduğu bölge ise, %2'lik dilimle Orta Doğu.
Bu arada, Facebook, bir süre önce Beğen ve Paylaş butonlarında tasarımsal değişikliklere gitmişti. Bu değişimlerin az da olsa olumlu yönde etkilerinin olduğu gözlemlendi. Yeni tasarımların aktif hale gelmesinden bu yana tıklanmalarda %5'lik artışın yaşandığı bildiriliyor. Üçüncü şahıslara ait 7.5 milyondan fazla sitede bulunan bu butonlar, hergün internet kullanıcıları tarafından 22 milyardan fazla kez görülüyor.
Bölgeler ve oranlar şöyle:
Asya-Pasifik: 21%
Latin Amerika: 13%
Amerika: 20%
Batı Avrupa : 21%
Orta ve Doğu Avrupa : 18%
Afrika: 3%
Orta Doğu : 2%
Kanada: 3%