20: Taylor Swift


20: Taylor SwiftFavori müzisyenler ve topluluklar hakkında 20 gerekli veya enteresan bilgiyi derlediğimiz köşemizin bu seferki konuğu, 2010 Grammy’lerinin açık ara kazananlarından, country şarkıcısı taklidi yapan nefis popçu Taylor Swift.
1 - Tam adı Taylor Alison Swift. 1989 doğumlu ve gitar ile banço çalıyor.
2 - “Fearless” albümündeki ‘You Belong with Me’ isimli şarkıyla 2009 MTV Video Müzik Ödülleri’nde “en iyi kadın video” ödülünü kazanmıştı. 2010’daki 52. Grammy Ödülleri'nde ise “yılın albümü” ve “yılın şarkısı” gibi önemli kategorileri içeren 4 ödülün sahibi oldu.
3 - Klasik müzik hayranı bir ailenin çocuğu, opera sanatçısı bir ninenin torunu olarak, country söyleme kararı sonucu ailesi ile büyük kavgalar yaşadı. Sanıyoruz artık ortada bu konuda bir sorun kalmamıştır.
4 - 20. doğumgününde, ülkenin çeşitli yerlerindeki okullara toplam 250 bin dolar bağış yaptı.
5 - Süt içmeye özendiren ünlü reklam kampanyası "Got Milk?"in 2008 yüzlerinden biri olarak sütten bıyık sahibi olmuşluğu var.
20: Taylor Swift6 - İnsanların önünde paldır küldür düşme riski yarattığı için topluklu ayakkabı giymekten çekiniyor. Hayatında sahne dışında hiç topuklu ayakkabı giymediğini iddia ediyor.
7 - Evde eğitim gördü.
8 - En sevdiği diziler 'CSI' ve 'Law and Order: SVU'. CSI’da konuk oyuncu olmuşluğu var.
9 - Müzisyen olmasa tercih ettiği ikinci kariyer, dedektiflik.
10 - Taylor Swift, albüm satışlarında “triple-platinum” statüsüne ulaşmış bir şarkıcı; yani 3 milyon satış barajını aşmışlığı var. Ayrıca Billboard Country listelerinde 20 hafta 1 numarada yer alan en genç şarkıcı.
20: Taylor Swift11 - 17 yaşındayken, 1 numara olma başarısına sahip bir şarkıyı tek başına yazan ve söyleyen en genç müzisyen unvanına sahip oldu. Söz konusu şarkı, Billboard's Country Singles listesinde 6 hafta zirvede kalan ‘Our Song’.
12 - Jonas Brothers elemanlarından Joe Jonas ile telefonda ayrılan Taylor, hayalindeki erkek arkadaşın “Gossip Girl” dizisinin yakışıklısı Chace Crawford olduğunu itiraf ediyor. Çocukken “Hanson” grubunun elemanlarına aşık olduğu da itiraf ediyor. Zevklerinde bir gelişme olmuş gibi geldi bize.
13 - Taylor'ın en sevdiği şeyler arasında cheesecake, yaz mevsimi, şarkı yazmak, “Love Actually” filmi ve 13 sayısı var. Bir de hızlı araba kullanmayı seviyor.
14 - Stresten arınma metodu, bir şeyler pişirmek.
15 - Taylor gitar çalmayı parmakları kanayana kadar alıştırma yaparak kendi kendine öğrendi.
20: Taylor Swift16 - 'Today Was a Fairytale', çıktığı hafta 325.000 satarak dijital download listesinde 1 numara oldu ve çıkış haftası dijital satış rekoru kırdı.
17 - Taylor, yılbaşı ağacı yetiştirilen bir çiftlikte büyüdü.
18 - Miley Cyrus ile gayet iyi arkadaşlar ve bu vesile ile Hannah Montana: The Movie’de de görünüyor.
19 - Pennsylvania’da yaşarken, arkadaşları ile birlikte SNL’dan ilham alıp TheatreKids Live! isimli bir komedi grubu kurdu.
20 - Miley’nin tüm ısrarlarına rağmen dövme yaptırmaktan kaçınan Taylor, sol ayağındaki kalp şeklinin dövme değil, kına olduğunu açıkladı.