20: Miley Cyrus



20: Miley Cyrus20; en sevdiğimiz müzisyenler ve gruplar hakkında her ay en az bildiğimiz 20 bilgiyi maddeleyen köşemiz. Bu ayın konuğu; Miley Cyrus.
20 - Miley’in gerçek adı Destiny Hope. Çok güldüğü için verilen takma ismi “Smiley”, zamanla Miley’e dönüşmüş. 2008’de de mahkeme kararı ile ismini resmen Miley’e çevirmiş.
19 - Miley, hipoglisemik. Yani kan değeri, olması gerekenden daha düşük. Bu yüzden sürekli diyet yapmak zorunda.
18 - Miley, aynı zamanda taşikardiden muzdarip. Yani kalbi, normalden daha hızlı atıyor.
17 - Miley, babası gibi solak olarak doğmuş. Ama solak olmanın zorluklarından çok çeken babası, onu sağlak olarak yetiştirmiş. Bu yüzden Miley’in yazısı epey çirkin.
16 - Country şarkıcısı Dolly Parton, Miley’in vaftiz annesi.
15 - 2008’de bir paparazzi, Miley’in ilk öpücüğünün fotoğrafını getirene 150.000 dolar ödül konduğunu ağzından kaçırdı.
20: Miley Cyrus14 - Miley diş teli takıyor. Ancak dişinin arka tarafında olduğu için bundan çoğu kişinin haberi yok.
13 - Miley’in ilk sahne deneyimi, babası Billy Ray’in konserinde sahneye atılan çiçek ve hediyeleri toplamakmış.
12 - Miley, Hannah Montana seçmelerine ilk kez 11 yaşında, üstelik Hannah değil Lilly rolü için başvurmuş ve reddedilmiş. Yapımcıların fikri, Miley’in sesini duyduktan sonra değişmiş.
11 - Miley’in “En çok liste başarısı olan genç şarkıcı” şeklinde bir Guinness rekoru var. Çünkü 29 kere Billboard Top 100’e girmiş.
10 - Sadece 2011’e 54 milyon dolar kazandı. Toplam 120 milyon dolar kazancı ile Forbes dergisinin “Hollywood’un en çok kazanan gençleri” listesinin tepesinde.

20: Miley Cyrus9 - Miley’in biyografisi “Miles to Go”, 2009 yılında toplam iki milyon sattı ve New York Times’ın en çok satan kitaplar listesinin bir numarası oldu.
8 - Miley, 2011’de müziğe biraz ara verip oyunculuğa yoğunlaşmıştı. 2012 ise filmlere biraz ara verip yeni albümüne yoğunlaştığı yıl.
7 - Miley, üniversiteye gitmiyor. Sebebi de, istediği zaman eğitimine dönebilecek olması. İlhamını, 62 yaşında üniversiteye başlayan babaennesinden almış.
6 - Miley, dördüncü albümünün prodüktör koltuğuna Pharrell Williams’ı oturttu.
5 - Yeni sezonunda Jake’in sevgilisi rolünde “Two and a Half Man”de oynayacak. Jake’i oynayan Angus T. Jones’un da “Hannah Montana”da oynamışlığı vardı.
20: Miley Cyrus4 - Şimdiye kadar en heyecanlandığı konserin, 2009’da İngiltere kraliçesi Elizabeth karşısındaki performansı olduğunu söylüyor.
3 - Miley, filmlerinde bir daha asla şarkıcı rolü oynamak istemiyor.
2 - Son turnesi “Gypsy Heart Tour”da Amerika’ya uğramadı. Sebep olarak da “Amerika’da şarkı söylemekten şu an hoşlanmıyorum” dedi.
1 - Miley, bir barışıp bir ayrıldığı sevgilisi Liam Hemsworth ile 6 Haziran’da nişanlandığını açıkladı.


Enhanced by Zemanta