Pinteresting şeyler



Pinteresting şeylerSanal mantar pano Pinterest; fotoğraflarını yapıştırdığın duvar, ıvır zıvır dolu buzdolabı kapağı ve günlük karışımı bir site. “Kadınlar için tumblr”, “Erkekler için en kafa karıştırıcı site” ve “Son günlerin en popüler sosyal ağı” ödüllerinin sahibi Pinterest nedir, ne değildir, öğrenmeye hazır mısın?
Ne işe yarar?
Pinterest’in amacı, internette gördüğün bütün güzel şeyleri kendin için organize etmek, başkaları ile paylaşmak ve zevkine güvendiğin diğer kişilerin paylaştıklarını takip etmek. Kısaca anlatmamız gerekirse, Pinterest’te en çok gezdiğin sitelerdeki imajları “board”una “pin”leyebiliyorsun. “Board”, senin panolarından oluşan sayfa. “Pin” ise bunları panolarına iliştirme işlemine verilen isim. Pinleme işlemi için tarayıcına indirdiğin “bookmarklet” denen bir araç kullanılıyor. Bir görsel, ardından bir kategori seçtin mi, o imajı panolarında yayınlamış oluyorsun.
Pinteresting şeylerNeler bulabilirim?
Her şeyi! Pinterest bir “Ben bunu istiyorum” sitesi, “Ben bunu yapacağım” değil. Dolayısıyla bir güzel şeyler deryası. Pinterest kullanıcılarının %54’ü 28-34 yaş arası kadınlardan oluşuyor. Dolayısıyla kız içeriklerinin bolluğuna hazır ol. Düğün board’ları, dekorasyon, yemek, saç modelleri, moda, sevimli hayvanlar, diyet motivasyonu gibi konularda bitmek bilmeyen görseller seni bekliyor. Ancak dikkatli olmak gerekiyor, kaptırırsan sonu gelmeyebiliyor.
Tabii Pinterest'i yalnızca kadınlara özel bir site olarak tanımlarsak, koskoca siteye (Üçüncü yatırım turunda sitenin değerinin bir milyar dolar olarak belirlenme ihtimali var!) haksızlık olur. Hipster bıyıkları mı dersin, otomobiller mi, spor mu, aradıkların ve aramayı aklına bile getirmediğin milyonlarca şey Pinterest’te mevcut.

Pinteresting şeylerNeler yapabilirim?
Öncelikle, Pinterest’i görsel bir bookmark servisi olarak kullanabilirsin. Aynen Facebook gibi Pinterest’te de beğendiğin kişileri takip edebilirsin. Pinterest’i her açtığında onların son pinlediği imajlar haber kaynağında görüntülenir. Bu imajlara yorum yapabilir, imajların alındığı sitelere gidebilir (imaja tıklaman yeterli), onları beğenebilir ya da beğendiğin imajları “re-pin”leyerek kendi panonda paylaşabilirsin. “Pinners you follow” bölümünden takip ettiğin kullanıcıların pinlerini, “Everything”den ise tüm pinleri takip edebilirsin. “Videos” bölümünden videoları, “Popular” bölümünden ise en çok ilgi çeken pinleri takip edebilirsin.
Pinboard denilen ayrı ayrı panolar yaratabilirsin. Böylece ilgi alanlarını ayrı ayrı sınıflayıp kendi kullanımını kolaylaştırabilir, spesifik ilgi alanların sayesinde takipçi sayını da artırabilirsin. Mesela “Kumandalı uçaklar” şeklinde bir pinboard’un olduğunda, kocaman bir board’un içinde kaybolmak için seni takip etmeyen bir kullanıcıyı cebe indirebilirsin.
Pinteresting şeylerPeki bir pinboard açmak zor mu? Pinterest’in en güzel yanı, “anneler için sosyal ağ” olması. Yani kullanması kolay ve ara yüzü gayet sevimli.
Neler yapmamalıyım?
Pinterest şeker mi şeker, kurtarılmış bir bölge. Şimdilik bütün site karşılıklı saygı çerçevesinde ilerliyor. Kullanım koşulları içinde “Nazik olun” şeklinde bir madde bile var.
Nasıl katılabilirim?
Pinterest hala “Invite only”, yani davetiye ile üye olunabilen bir site. Siteden davetiye talep edebilir ya da işi hızlandırmak için üye olan bir arkadaşından davetiye rica edebilirsin.


Enhanced by Zemanta