Zaz: Vişne suyu tadında şarkılar



Zaz: Vişne suyu tadında şarkılarPink Martini, Edith Piaf ve çingene kervanı karşımı şarkıları ile Zaz, bir kere daha Türkiye’ye konsere geliyor.
Şarkıları önce radyoları fethetti, sonra haber bültenlerinde çalmaya başladı. Ama Zaz’ın ortalığı yakıp geçtiğini gösteren en önemli ipucu, cep telefonu melodisi konusundaki rakipsizliğiydi. Geçen yıl biletlerinin bir saat içinde tükenmesinden de ne kadar sevildiğini anlayabileceğimiz Zaz, bu kez 27 Haziran’da İstanbul, 29 Haziran’da İzmir, 30 Haziran’da Ankara’da.
Zaz’ın (Bu sahne adı, asıl ismi Isabelle Geffroy) kendi adını taşıyan albümü, geçen yılın devrimiydi. Hafif çingenemsi, hafif jazımsı, biraz da pop olan bu albüm, biz bilmiyorduk ama arkasında akademik bir keman, piyano, gitar ve vokal eğitimi ile 11 yıllık bir caz solistliği deneyimi barındırıyormuş. İlk dinlediğimizde “Bir nane limon içse geçer” dediğimiz puslu vokali sayesinde bu kadar ünlü oldu. Hatta 1995’ten beri müzik eğitimi alan Isabelle, plak firması ile ‘Je Veux’nün yazarı Keredine Soltani’nin “Puslu bir kadın vokal arıyoruz” ilanı üstüne tanışmış.
Zaz: Vişne suyu tadında şarkılar‘Je Veux’nün her köşede, müzik markette ve eğlence tesisinde bangırdamasına bakıp Zaz’ın tek şarkılık bir sanatçı olduğunu sanma, o pütür pütür sesiyle söylediği şarkılarının tümünde tutarlı bir tarzı var. Zaten bizim favorimiz ‘Je Veux’ değil, albümün ilk şarkısı ‘Les Passants’. Ayrıca ‘Le Long de la Route’ ve ‘Trop Sensible’ de hiç fena değil.
Biz ukalalık etmeyelim ama bu işten anlayanlar Zaz’ın vokalinde ciddi bir caz yeteneği ve pop potansiyelini birleştirdiğini söylüyor. Seni konserde nelerin beklediğini merak ediyorsan bu videoya bir göz atabilirsin.

Enhanced by Zemanta

Yorumlar