Sanat için tasarım


Sanat için tasarımGüzel bir koltuk sanat mıdır? Peki enteresan bir lamba? “Come-in. Almanya'da Çağdaş Sanat Aracı Olarak İç Mekan Tasarımı”, tasarım ile sanat arasındaki ilişkiyi sorguluyor.
Sergideki nesneler, dışarıdan bakıldığında sıradan mobilyalar ve iç mekan objeleri olarak görünüyor. Yakından incelendiğinde ise sıradan mobilyalar olmak için fazla renkli, fazla sıra dışı, fazla egzantrik. Sergi aslında objelerin kendilerini değil, varoluş amaçlarını düşünmemizi istiyor. Bunu da abartılı tasarımlar üzerinden yapıyor.
Kartondan bir koltuk, mini bir oturma odası ünitesi, birbirine yapışmış ofis sandalyeleri, şeffaf duvarlar, burgerci gibi tasarlanmış bir dönerci tezgahı, birbirine girmiş kahve fincanları, içinden çıkılamayan bir döner kapı, kola kasalarından koltuklar... Bu gibi eserler, sanatçıların kendi biyografilerinden izler taşıyor. Kısaca sergide üç boyutlu, dinamik bir çağdaş sanat atmosferi seni bekliyor.
Küratörlüğünü Renate Goldmann’ın yaptığı sergide 30 sanatçının 25 obje, heykel, enstalasyon ve videosu yer alıyor. Gezici Come-in sergisinin bir diğer geleneği de, serginin açıldığı ülkelerde serginin konusuyla benzer tartışmalar yapan en az bir sanatsal sunumun sergide yer alması. Türkiye’den seçilen iş, Extramücadele projesine ait.
Sergi, 15 Temmuz’a kadar Rezan Has Müzesi’nde görülebilir.
Enhanced by Zemanta

Yorumlar