PS4 dedikoduları



PS4 dedikodularıYeni PS4’ün çıkış tarihi olarak 2013 konuşulsa da ortalıkta dönen dedikodunun sonu yok. Özellikle yeni sızan bir belge ile dedikodular acayip arttı.
PS4’ün proje ismi Orbis. Proje isminin ayrıca son çıkacak ürün için de kullanılacağı tahmin ediliyor. Çünkü yeni PSP Vita ile Orbis birleşince Orbis Vita  (Latince hayat çemberi anlamına gelen “Orbis Vitae”) oluşuyor.
Yakın zamanda sızan bir developer kit dokümanı, PS4’ün özellikleri konusunda ipuçları veriyor. Sony, bu belgeyi yayınlayanın kendisi olup olmadığı konusunda bilgi vermedi ama dokümana göre Orbis’in işlemcisi AMD değil, 16 çekirdekli 3,2 GHz başka bir işlemci. AMD işlemci dedikoduları, özellikle 8 çekirdekli yeni Xbox’tan daha verimsiz olduğunu düşünen stüdyoları sinirlendirmişti. Sony’nin PlayStation sürümlerime on yıl ömür biçtiği düşünülürse, aslında düşük işlemci gücü dedikoduları zaten pek de inandırıcı değildi. Bu arada bellek hakkında 10 GB söylentileri var.
Son ekran kartı dedikodusu ise Kepler kod adlı 2GHz bir Nvidia. Önceki konuşulan kart AMD’nin Southern Island kod adlı kartıydı. PS3, şu an 3D oyunları ancak 720p çözünürlükte destekliyor. 3D oyunların 1080p desteklenmesi, Sony’nin önceliklerinden biri olacak. Doğal çözünürlük ise 3840x2160 gibi görünüyor. Dev kit’in oyun stüdyolarına 2012 sonbaharında dağıtılması bekleniyor. O zaman spec’ler net olarak belli olacak.
PS4 dedikodularıPS4 de, yeni Xbox Durango gibi backwards compatibility’ye sahip olmayacak. Yani PS3 oyunları PS4’te çalışmayacak. Bir kötü haberimiz daha var; Sony’nin PlayStation’u düşük kar oranları ile satıp oyunlardan para kazandığını biliyorsundur. Orbis, ayrıca ikinci el oyun pazarının köküne de kibrit suyu ekiyor ve daha önce kullanılmış (yani bir kez PSN’e bağlanmış) oyunları çalıştırmıyor. Üstelik yeni oyunları mutlaka PSN’den aktive etmen gerekiyor, yani “Multi oynamam olur biter” devri tarihe karışıyor. İkinci el oyunların ücreti karşılığı PSN’den aktive edileceği de dedikodular arasında.
Peki sence yeni PS4 kulağa nasıl geliyor?

Yorumlar