One Direction: İstikamet Amerika istilası!



One Direction: İstikamet Amerika istilası!One Direction için “Karşınızda yılın boy band’i” demiştik. O sırada İngiltere’yi yakıp yıkan keratalar, Amerika istila planlarını da başarıyla tamamladı!
Niall, Zayn, Liam, Harry ve Louis, 2010’da İngiltere’nin en büyük şarkı yarışması X-Factor’a solo kategorisinde katıldı. Programda zaman zaman tek başına yeterli bulunmayan şarkıcılardan grup oluşturuluyor. One Direction, erkek yarışmacıların jürisi olan Nicole Scherzinger’in önerisi ile kuruldu ve yarışmayı üçüncü olarak bitirdi. Simon Cowell’ın plak firması Syco Records’a 2 milyon pound karşılığı imzayı bastı ve ilk single’ları ‘What Makes You Beautiful’, 2011’de İngiltere’nin bir haftada en çok satan şarkısı oldu. Üzerine bir de “En iyi şarkı” Brit’i (İngilizlerin Grammy’si olur) kaptı.
Bir sonraki adım? Tabii ki Kuzey Amerika çıkarması. ‘What Makes You Beautiful’, 14 Şubat’ta Amerika’da yayınlandı Billboard Hot 100 listesine 28 numaradan girdi. İlk albümleri “Up All Night” ise 13 Mart’ta çıktı ve şimdiye dek ilk albümü ile Billboard’a bir numaradan giren ilk İngiliz grup olarak tarih yazdı.
One Direction: İstikamet Amerika istilası!Grubun tek İrlandalı üyesi Niall, One Direction’un bir boy band olduğunu kabul etmiyor: "Boy band’ler abartılı danslar yapıp aynı renk giyinen erkeklerden kurulu ise biz bir grubu olan erkekler olarak anılmayı tercih ederiz. Tipik boy band’lerden farklı bir şey yapmaya çalışıyoruz."
One Direction, şimdilik “Up All Night”ın ilk üç şarkısını single olarak yayınladı. Özellikle gayet iyi idare edilmiş bir pop rock şarkısı olan üçüncü single ‘One Thing’, One Direction’un tek şarkılık bir grup olmadığını da gösteriyor. One Direction müzikal başarısını da kanıtladığına göre şimdi esas soruya gelelim; senin favorin kim?

Enhanced by Zemanta