Çifte tehlike: Two Door Cinema Club ve Metronomy



Çifte tehlike: Two Door Cinema Club ve MetronomyDurup dururken bir festivalimiz oldu; 25-28 Haziran arasında Maçka Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek Pozitif Günler. Lineup’ta yer alan Jessie J ve Zaz’dan evvelden bahsetmiştik. Peki Two Door Cinema Club ve Metronomy’yi tanıyor musun?
Two Door Cinema Club
TDCC, yeni favori indie gruplarımızdan. İrlanda’nın soğuk sularıyla serinleyen grup; Sam, Alex ve onların kız arkadaşlarıyla tanışmak için yanlarına yanaştıktan sonra samimi olan Kevin’dan oluşuyor. Sam’in “Tudor” adlı sinemanın ismini “Two Door” olarak anlaması ve bunun aralarında bir şaka olmasında ismini alan grup, pek beğendiğimiz bağımsız plak firmalarından Kitsuné ile çalışıyor.
2007’de kurulan ve MySpace’de şarkılarını yayınlamaya başlayan, tutacak gibi görününce de işlerini bırakıp tüm zamanlarını bu işe veren üçlünün 2010’da çıkan ilk albümleri “Tourist History”, power pop sevenler için bir altın madeni. Pop müzik sevmiyorsan bile bir şans vermen gerek, o derece. Ayırca çocuk gibi neşeli tavırlarıyla, kendini ağırdan satan indie gruplardan ayrılıyorlar. Hit şarkılarından ‘Something Good Can Work’, ‘I Can Talk’, ‘Undercover Martyn’ ve ‘What You Know’un tadına bakabilirsin.
Yeni albümleri bitmek üzere, konserde yeni şarkılara hazır ol.
Metronomy
Çifte tehlike: Two Door Cinema Club ve MetronomyMetronomy, ilk albümünü 2006 yılında çıkardı ama 2008’de çıkan “Nights Out”a kadar 3’lünün adını duyan varsa beri gelsin. Asıl patlama ise 2011’de çıkan “The English Riviera” ile oldu. Peki hayatında hiç Metronomy dinlememiş olsa bile isimlerini bilenler nerden biliyor? Çünkü bu adamlar remix yapmakla ünlü! Bir ara senin de playlist’inde Metronomy imzalı bir mix’e kafayı taktığına iddiaya gireriz!
“The English Riviera”ya kadar elektropop diyebileceğimiz tarzları, şimdi daha bir indie pop, rock ve dans karışımı. Tadına bakmak için dinleyeceğin şarkılar ‘She Wants’, ‘The Look’, ‘The Bay’ ve ‘Radio Ladio’.

Enhanced by Zemanta

Yorumlar