21 Jump Street: Ruhu genç



21 Jump Street: Ruhu genç21. Cadde’nin filmini çekmişler! Bu haber seni hiç heyecanlandırmadı değil mi? Şimdi bu haberi bir de yaşı 30’ün üzerinde bir tanıdığına ver bakalım, neler olacak?
21. Cadde, 1987 ile 91 arasında çekilen bir gençlik polisiye dizisiydi. Bir grup genç ve temiz yüzlü polisin gençlerin takıldığı türlü türlü yerlerde yaşanan suçları çözmesi üzerineydi. Türkiye’de de çok sevilen dizi yıllarca yayınlandı. Gencecik Johnny Depp’e genç kızların kalbini kazandıran dizi olarak da bilinir.
“Liseli Polisler”, aynı dizinin geniş bir uyarlaması. Dizi olan “21 Jump Street”; AIDS, çocuk tacizi, okullarda şiddet gibi konularda mesajlar taşıyordu. Film olan “21 Jump Street”te ise bu mesajdan ziyade komedi var.
Schmidt and Jenko (Jonah Hill ve Channing Tatum), lisede birbirine sinir olurken akademide en yakın arkadaş olmuş iki polis. 21. Cadde’de kol gezen yeni bir uyuşturucu sorununun çözülmesi gerek ve genç yüzlü polislerin liseliymiş gibi okullara sızmasına karar veriliyor. Bizimkiler de projeye dahil ediliyor ancak lise pek de hatırladıkları gibi çıkmıyor.
21 Jump Street: Ruhu gençJonah Hill orijinal diziyi o kadar seviyormuş ki, prodüktörü olduğu filmin basit bir gençlik komedisi olmasına gönlü razı olmamış. Evet, lise flashback’leri, parti sahneleri gibi ucuz komedi yapılmaya çalışıldığı oluyor, ama basit bir komedi filmi olsa, Johnny Depp 30 yıl önceki rolü ile filme konuk oyuncu olur muydu?
“Liseli Polisler”, hikayeye çok takılmayan bir skeç komedisi gibi. Öte yandan, iyi bir skeç komedisi izlemekte de bir sıkıntı yok değil mi? “Anchorman”i izlemiş miydin? Orada gülmekten dişlerini sıkmakla “Ben bu şakayı anlamadım ki” modu arasında gidip gelen eğlencenin aynısı işte. Tam bir şamata, biraz da kaçık bir komedi.

Yorumlar