La La La İnsan Adımları


İstanbul Modern’de kaçırılmaması gereken ve bitmesine de az süre kalan (6 Mayıs’ta sona eriyor)"La La La İnsan Adımları”, Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler başlamasının 400. Yılı şerefine düzenlenen bir diğer büyük sergi. Serginin hazırlık süreci videosunu da sayfamızda hemen aşağıda bulacaksınız.



İstanbul Modern yolumuzun üstünde, Karaköy’de. Karaköy ya da Beşiktaş iskelesinden kolayca ulaşabileceğiniz, tramvay durağına beş dakika yürüme mesafesinde (biz şakır şakır yağmurda gittik, o koşullarda bile yürümesi çok keyifli idi). Sergiye ulaşım için detaylı bilgiler müzenin ziyaret sayfasında mevcut. Giriş öğrenciye 8 TL. Ayrıca Perşembe günleri 10:00 - 20:00 arası girişler ücretsiz. Sergi adını Kanadalı dans kumpanyası La La La Human Steps’ten ödünç alıyor. Kumpanyanın, sergide de gösterilen ve insanların birbirleriyle karşılaşmalarını anlatan Amelia başlıklı performansı, genel olarak hayata karşı iyimser ve cesur bir yaklaşımın metaforu.

La La La İnsan Adımları, Hollanda’nın dünyaca tanınmış müzesi Boijmans Van Beuningen Müzesikoleksiyonundan bir seçki sunuyor. 1849 yılında Rotterdam’da kurulan müze günümüz sanatının önemli örneklerinin yanı sıra XVI. Yüzyıldan bugüne resim sanatı, baskı ve çizimleri de kapsayan geniş ve uluslararası bir koleksiyona sahip. İki müze bu sergi sırasında koleksiyonlarında bir değiş tokuş yapmışlar; aynı dönemde Boijmans Van Beuningen’de de İstanbul Modern koleksiyonundan bir seçki sergileniyor. Karaköy’e değil de Rotterdam’a yolunuz düşerse kaçırmayın!
Sergi, bugünün dünyasındaki insan ilişkilerine odaklanırken ihtiras, yenilgi, umutsuzluk, merak, ihanet ve yüzleşme gibi insana özgü çeşitli halleri de gündeme getiriyor. Farklı dönem ve coğrafyalardan 28 sanatçının yapıtları bu temaları Tarihteki Karşılaşmalar, Kişisel Karşılaşmalar, Toplumsal Karşılaşmalar olarak üç ana bağlamda ele alıyor.
Sanatçılar: Vito Acconci, Bas Jan Ader, Yael Bartana, Sebald Beham, Erhard Schön, Niklas Stoer, John Bock, David Claerbout, Pieter Coecke van Aelst, Peter Feiler, Yang Fudong, Cyprien Gaillard, Šejla Kamerić, Paul Kooiker, Inez van Lamsweerde, Erik van Lieshout, Aernout Mik, Melvin Moti, Zwelethu Mthethwa, Bruce Nauman, Joachim Patinir, Anri Sala, Cindy Sherman, Salla Tykkä, Marijke van Warmerdam, Andro Wekua, Guido van der Werve, Sylvie Zijlmans
Biz nelerden etkilendik diyecek olursanız, hepsinden, ama özellikle sergi girişindeki balonun altına girmeden içinde bir video instalasyon olduğunu anlamamış olmamız ve güvenlik görevlisinin bizi yönlendirmesi ilginç bir anı olarak kalacak.  Modern sanat müzelerinde olur böyle şeyler:)

Yorumlar