Biri dinozor mu dedi?


Biri dinozor mu dedi?Klasik rock dendiğinde aklına Black Sabbath gelen herkes çoluk çocuğa karıştığına göre artık meydan bizim! 90’larda alternatif rock deyince akla gelen ilk grup Smashing Pumpkins ve grunge’ın sağlam kalesi Soundgarden yeni albümlerle geri dönüyor.
Smashing Pumpkins, “Albüm işi eskide kaldı moruk” deyip (moruk dendi mi emin değiliz) bundan sonra şarkılarını teker teker, ücretsiz olarak yayınlayacağını açıklamıştı. Ama yeni Pumpkins albümü “Oceania” 19 Haziran’da yayınlanıyor. “Peki bu ne perhiz” diyenlere cevap grubun lideri Billy Corgan’dan geliyor: “12-13 şarkılık albüm konseptinin hala çağ dışı kaldığını düşünüyorum. Ancak tek tek yayınlanan şarkılar da eski kafalı sadık dinleyicilerimize ulaşmıyor.” İnternet jenerasyonu, tembelliği ile rock’ın en asi şarkıcılarından birini de dize getirmiş gibi görünüyor!
Biri dinozor mu dedi?Bütün enstrumanları Billy Corgan’ın çaldığı eski albümler gibi olmayacağı için bu albümün, daha zengin bir sound’u olacağını söyleyebiliriz. Gitarist Jeff Schroeder, “Yeni şarkılar “Siamese Dream” dönemleri ayarında”, Billy Corgan da “Bu albüm, “Mellon Collie…”den beri en iyisi” diyor. Bilmeyenler için, ikisi de klasik Pumpkins albümleri ve yeni albümün bunlarla kıyaslanması, sağlam gürültü geliyor demek!
12 yıllık ayrılığın ardından 2010'da tekrar birleşen Soundgarden’ın ha geldi ha geliyor diye beklediğimiz yeni albümü de yolda. İlk şarkı ‘Live to Rise’, “The Avengers” şerefine yayınlandı. 14 şarkı şimdiden hazır ama Chris Cornell, “Biz ne kadar eğlenirsek dinleyiciler de o kadar eğlenecek” diyerek albüm çıkış tarihini yazdan sonbahara çekti. Cornell’in söylediğine göre yeni işler, efsanevi Soundgarden albümü “Superunknown” havasında, sert ve hızlı olacak.

Yorumlar