20: Madonna



20: Madonna20; en sevdiğimiz müzisyenler ve gruplar hakkında her ay en az bildiğimiz 20 şeyi maddeleyen nadide köşemiz. Bu ayın konuğu ise Madonna!
20 - 1989’da Pepsi reklamında oynaması için 5 milyon dolar aldı. Reklam, ‘Like a Prayer’ın videosunun yarattığı panik yüzünden hiç yayınlanmadı!
19 - 140 IQ ile pop yıldızlarının en zekilerinden biri!
18 - Madonna, aynı yıl “En kötü kadın oyuncu”, “En kötü yardımcı kadın oyuncu” ve “En kötü ekran çifti” ödülüne layık görünen tek aktris. Evet, kendisi kötü bir oyuncu. 1986’da, o zamanki kocası ile oynadığı “Shanghai Surprise”, 17 milyon dolara mal olup dünya çapında sadece 2 milyon dolar hasılat yapmıştı. Filmin adını duyan bile yok değil mi?
20: Madonna17 - ‘Hung Up’, aynı anda 43 ülkede bir numara olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.
16 - Bir dönem Vanilla Ice ile çıkıyordu. Yıllardan 1992!
15 - Beş tane çocuk kitabı yazmışlığı var: The Adventures Of Abdi, The English Roses, Lotsa De Casha, Mr. Peabody's Apples ve Yaakov And The Seven Thieves.
14 - Kendisi, şimdiye kadar yedi adet "bir numara albüm" kaydetti ve toplam albüm satışı 300 milyondan fazla. Bu sayı da onu “Tüm zamanların en çok satan kadın şarkıcısı” yapıyor. Ha gayret Lady Gaga.
13 - Madonna’nın Guy Ritchie ile düğününde nedimesi Gwyneth Paltrow idi. Maddy ile Guy Ritchie’yi tanıştıran ise ortak arkadaşları Sting’di.
20: Madonna12 - Ünlü fotoğrafçı David LaChapelle, prensip olarak Maddy ile çalışmıyor. Sebep, kaprisli bir şarkıcı olması.
11 - Madonna, en büyük yardım konserlerinin (Live Aid (1985), Live 8 (2005), ve Live Earth (2007)) üçüne de katılmış tek şarkıcı.

10 - Brontofobia’sı var. Yani gök gürültüsünden korkuyor.
9 - 2006’da Rus gangsterler tarafından “Rusya’ya konsere gelirsen seni ve çocuklarını kaçırırız” şeklinde tehdit edilmişliği var. Maddy’nin güvenlik önlemlerini artırıp konserlerine çıktığını söylememize gerek var mı?
20: Madonna8 - Konser demişken, soyunma odasında bir şişe votka olmasını istiyor. Yo hayır, içmek için değil, kostümlerinin ter lekelerine serpmek için. Söylediğine göre kostümlerin kokmasını engelliyormuş ve opera şarkıcılarından öğrendiği bir numaraymış.
7 - Çocuk demişken, kızı Lourdes’e 8 yaşındayken kredi kartı çıkartmış. Sebebi de “Finansal sorumluluk öğretmek”miş. Kartın limiti ise on bin dolarmış!
6 - Son albümü “MDNA” dev başarısız oldu. Bu yazı yazılırken Amazon’un dijital download listesinde 733 numaraydı - ki albüm sadece 5 dolara satılıyor. 12 dolara satılan CD versiyonu ise yine Amazon listesinde 5706 numara!
20: Madonna5 - Forbes’un en çok kazanan artistler listesinde, 2010’da 10 (58 milyon dolar), 2009’da 3 (110 milyon dolar), 2008’de 21 (40 milyon dolar) numaraydı.
4 - 7 kardeşi var, zamanında sardığı Kabbalah inanışına yüz vermedikleri için hepsi ile küs.
3 - Çıkardığı tüm albüm ve şarkıların liste başarısı toplamı “The Beatles”tan sonra ikinci sırada. Solo artistleri düşünürsek ise birinci!
2 - Okulunu bırakıp dansçı olmak için cebinde 35 dolarla New York’a gitmesinin, hayatında verdiği en cesur karar olduğunu söylüyor.
1 - Piyano, gitar ve davul çalabiliyor. Gitar ve davulu sahnede çalacak kadar da iddialı.


Enhanced by Zemanta

Yorumlar