Paralel evrenlere geçiş yöntemi



Paralel evrenlere geçiş yöntemiParalel evrenlerin varlığına inanıyor musun? Bizim için bu soru “şu anda önünde duran bilgisayarın varlığına inanıyor musun?” sorusundan farklı değil. Evet, paralel evrenlere inanıyoruz. Üstelik bu paralel evrenlere geçişin yöntemini de biliyoruz! Bu yöntemi seninle de paylaşmak için bu yazıda Livemocha ve Busuu isimli iki İnternet sitesinden bahsedeceğiz.
Söz konusu sitelerin linklerini tıkladığında “ya ama bunun paralel evrenlerle ne ilgisi var?” dediysen yanılıyorsun. Her bir dilin ucu bucağı olmayan farklı bir evren olduğunu hiç düşünmediğini söyleme bize! Diyelim ki bilmediğin bir dilde çok sevdiğin bir şarkı var. O dili öğrenmeye başlayıp o şarkıyı anladığında neler hissederdin hiç düşündün mü? Kendini daha iyi hissetmez miydin? “İşte bu!” demez miydin? Bir kafede otururken yabancı bir dilde konuştuklarını duyduğun insanların sohbetine nazik bir şekilde katılmak zevkli olmaz mıydı? Ya da internette gördüğün, bilmediğin dillerde yazılmış milyonlarca site. Bunları anlamaya başladığında farklı dünyaları keşfetmenin heyecanı tüm bedenini sarmaz mıydı? Bize aynen böyle oluyor. Bütün o anlamsız sesler, sözcükler ve işaretlerin beyninde yavaş yavaş anlam kazanmasından alacağın zevkin üstüne yok! Üstelik bu harika hissi yaşamak o kadar da zor değil.
Paralel evrenlere geçiş yöntemiBusuu’da 12, Livemocha’da ise 40’a yakın dünya dili eğlenerek, anadili o dil olanlarla ya da o dili öğrenenlerle konuşarak öğrenilebiliyor. Başlangıç seviyesinden orta seviyeye kadar kurslara ücretsiz olarak kaydolabilir, herhangi bir dili yazarak ve konuşarak öğrenebilirsin. Dünyanın dört bir yanından arkadaşlar edinebilir, onlarla video chat yapabilir, ayrıca Türkçe öğrenmek isteyenlere de yardımcı olabilirsin. Her iki sitenin de dil öğretme yöntemleri büyük benzerlikler taşıyor ancak aralarında farklar da var. Bu nedenle her iki siteden de aynı anda yararlanmanın en verimli yol olduğunu düşünüyoruz. Biz denedik ve bu sitelerin gerçekten işe yaradığını onayladık. Şimdi sıra sende: paralel bir evrene gir ve onu keşfet! Fransızca, Çince, İtalyanca, Rusça, İspanyolca, Norveççe konuşarak arkadaşlarına hava atmayı da ihmal etme!
İşte Genç

Yorumlar