Jeff Soto: Robotların da duyguları var!



Jeff Soto: Robotların da duyguları var!Graffiti’den etkilenmiş pop sürrealist tarzı ile Jeff Soto, 2000’lerin Dali’si olabilir desek kimse bozulmaz değil mi?
Plak şirketlerine albüm kapağı, gruplara afiş, snowboard’lara desen yetiştirmekte zorlanan Jeff Soto, 75 doğumlu. Star Wars ve Robotech izlerken görsel sanatlara merak sarmış, graffiti yapmaya başlamış ama kendine hala sokak sanatçısı demiyor. Kaliforniya’daki Art Center College of Design’da eğitim görmüş ve kanvasla okulda tanışmış. Sadece sürrealizmden dolayı değil, ilk bakışta tanınan imza objeler kullandığı için de Dali’yle kıyaslayabiliriz ama o kendine daha çok Warhol ve Van Gogh’u örnek alıyor. Şimdiye dek Sony Music için albüm kapakları, Warner Bros için afişler, Nickelodeon ve Disney için illüstrasyonlar çizmiş ve hatta Apple ile çalışmış.
Jeff Soto: Robotların da duyguları var!Şimdiye kadar on kişisel sergisi ve iki kitabı çıkan Jeff, şimdi bir grafik roman üzerinde çalışıyor. On yıl boyunca saplantılı şekilde kaktüs yetiştirmiş ama bazı türlerin soyunun koleksiyonerler tarafından tüketildiğini duyduktan sonra artık sadece fotoğraflarını çekiyor.
Jeff, skeçler ile çalışmayı sevmiyor çünkü final ürün her zaman bambaşka bir şey çıkıyor. Çalışma tarzına örnek olması için bu videoya göz atabilirsin. 

Yorumlar