Dokunmatik oyunlar


Dokunmatik oyunlarTabletlerde olmazsa olmaz oyunlardan bir liste hazırladık. Bağımlılık yaratma potansiyeli, eğlenceli olması, kontrollerin dokunmatik ekranlara uygunluğu ve diğer keyfi kriterlerimizi dikkate aldık. Sıfırdan iPad veya Android oyun dünyasına girenler için dev bir hizmet oldu!
Kingdom Rush (iOS): Tower defense oyunlarının bini bir para biliyorsun. O yüzden “En iyi tower defense oyunu” dememiz mümkün değil ama bu aralar alışkanlık yaratan oyun işte bu. Mükemmel şirinlikte animasyon ve inanılmaz bağımlılık yaratma potansiyeli bulunan altın biriktirme mekanizması ile en deneyimli tablet oyuncularını bile tavlayabilir.
Dokunmatik oyunlarCoco Loco (iOS): Angry Birds (iOS + Android), geçen yılın modasıydı. Where’s My Water (iOS + Android) ise gizli gizli oynamayı sevsek de aslında bir çocuk oyunu. Angry Birds ve Cut the Rope’un (iOS + Android) üreticisi Chillingo, bu iki türü birleştirip fiziksel bulmaca konusunda yeni bir deneme yapmış. Sıcak çikolata ve marşmelovu buluşturmaya çalıştığımız oyunun sadece karakter modellemesi bile harika.
Contre Jour (iOS): Apple’ın on farklı “App Store Rewind” listesinde ve GamePro’nın E3 özel dosyasında en iyi mobil oyun seçilen Contre Jour da bir fizik bulmaca oyunu. Biraz World of Goo’yu(iOS + Android) hatırlatıyor ve dokunmatik ekranı en az onun kadar iyi kullanıyor. Müzikler ise tek başına bile dinlenecek türden. Bu oyun, editörün seçimi olsun.
Minecraft Pocket Edition (Android): Henüz OC’de tanışmadıysan, Minecraft, LEGO benzeri tuğlalarla kendi dünyanı yarattığın bir oyun. Başka da bir hedef yok. Anlamsız geliyor değil mi? Hele bir oynamaya başla, yaptığın tasarımları dünya ile paylaşmak bağımlılık yaratsın, ondan sonra konuşalım :)
Dokunmatik oyunlarN.O.V.A 2 (iOS + Android): iPad’in olanakları henüz FPS’ler tarafından tam olarak keşfedilmedi, şimdilik ipi göğüslemeye en yakın duran oyun N.O.V.A 2. Silah ve rakip çeşitliliği, grafik kalitesi ve on farklı haritada on kişiye kadar multiplayer imkanı ile diğer FPS’lerden kendini ayırıyor.
Temple Run(iOS+ Android (Mart sonunda)): Bir define avı filminin tek bir kovalama sahnesine hapsolduğunu düşün, işte Temple Run böyle bir atmosferde geçiyor. Power up mekanizmasını çok iyi kullanan oyunda akselerometreye de çok iş düşüyor. Bizim son zamanlarda en çok zaman öldürdüklerimizden.
FIFA 12(iOS): Tabletlerdeki en iyi futbol oyunu! FIFA 11’e göre farkı, bir de menajer modunun eklenmiş olması. Kontroller de kolaylaştırılmış. Bir PS3 kalitesinde grafikler bekleme, ama görsellik FIFA 08 ayarında diyebiliriz.
Shadowgun (iOS + Android): Özetle, Gears of War seviyor ve tabletinde oynamalık şöyle taze bir FPS bulamıyorsan, indir de şu eziyet bitsin deriz.
Infinity Blade 2 (iOS): Yılın en çok beklenen oyunu, hayal kırıklığı yaratmadı. İlk oyunu sevdiren parmak kaydırma mekanizmalı kılıç kullanımı devam ediyor, grafikler ise artık neredeyse konsol kalitesinde!
Dokunmatik oyunlarOsmos(iOS): IGN; Osmos için “Şimdiye dek yapılmış en iyi iPad oyunu” diyor. Neden bu kadar abartmışlar biliyor musun, çünkü o kadar şaşırtıcı bir basitlikte ki, “İlk görüşte aşk buymuş” dedirtiyor. Osmos bir kinetik aksiyon oyunu, hücre benzeri oluşumların birbirini iç etmesi ve en büyük hücre olmaya çalışması üzerine kurulu.
Dokunmatik oyunlarMachinarium(iOS): El çizimi grafikleri, basit point & click mekanizması ve pek de basit olmayan bulmacaları ile Machinarium’u oynarken tek pişmanlığın, “Neden daha önce oynamaya başlamadım” olacak.
Sonic CD(iOS): SEGA’ın 1993’te çıkardığı ve başarısız olan yeni bir konsolda yayınlandığı için gümbürtüye giden bu Sonic, bizce Sonic the Hedgehog’ların en iyisi. Üstelik akselerometreyi Sonic’ten daha iyi kullanacak bir oyun düşünemiyoruz. Ayrıca iOS’a mükemmel port edilmiş.


Real Racing 2 HD(iOS): Bize sorarsan, iPad’de bulabileceğin en iyi arcade yarış oyunu bu. İki kez Gran Turismo’nun tablet versiyonunu üreten firma, bu kez konsol kalitesinde bir oyun çıkarmış. HDMI çıkışı destekleyen oyun, televizyona bağlayıp 1080p çözünürlükte oynarken iPad’i direksiyon olarak kullanmaya da izin veriyor.

Dokunmatik oyunlarGTA 3(iOS + Android): Şu an bildiğin GTA efsanesini yaratan oyun (aslında bir PS2 çıkışı), onuncu yılı şerefine iOS’ta! Biraz alışma gerektiriyor ama şimdiye dek tabletlerde çıkmış en iyi GTA olduğuna şüphen olmasın.
Superbrothers: Sword & Sworcery EP(iOS): Pikselli, indie müziklerle bezeli, IGN’den 9,5 puanlı, Apple’ın “Yılın en iyi oyunu” finalisti, Superbrothers, puzzle destekli bir point&click macera oyunu. Grafikleri yadırgamazsan bağımlılık yaratabilir.

Yorumlar