Alcatraz: Alternatif tarih dersi


Alcatraz: Alternatif tarih dersi“Lost”un yaratıcısı J.J. Abrams, yakınlarda denediği yeni dizisi “Person of Interest” ile bizi pek enterese edememişti (Nefis şaka yaptığımızı sanıyoruz!). Son dizisi“Alcatraz” ise, açık söyleyelim, bir Alex değil ama bizi sardı.
Son 20 yılda Amerika’da ilk kez suç oranında düşüş görünüyormuş. J.J. Abrams, bu konuda bir şeyler yapmaya kararlı :) Planı da, 50 yıl geçmişten suçlu ithal edip San Francisco’nun ortasına salıvermek!
Görünüşe göre, 1963’te kapanan meşhur Alcatraz hapishanesinin mahkumları başka tesislere nakledilmemiş. Mahkumlar ve gardiyanlarla birlikte toplam 300 kişi, bir gecede ortadan kaybolmuş. Şimdi o mahkumlar teker teker geri dönüyor, üstelik hiç yaşlanmamışlar ve henüz kim olduğunu bilmediğimiz birilerinin emri altındalar.
Alcatraz: Alternatif tarih dersiKahramanlarımız ise; “Çok şey bilip hiçbir şey anlatmayan FBI kalantoru” (Sam Neill), “FBI kalantorunun ağzından cımbızla laf almaya çalışan dedektif” (Sarah Jones) ve olaylara dahil olmak zorunda kalan sivil (Lost’un Hurley’i, Jorge Garcia).
Alcatraz, polisiye düşkünleri için her bölümde yeni bir kötü adamlı kaçıp kovalamaca macerası sunuyor. Komplo düşkünleri için ise ortada henüz ne olduğunun anlaşılmadığı büyük bir dolap dönüyor. Her bölümde bu büyük dalaverenin küçük bir parçası daha açık edilip bir “Haddiii canııım!” anı yaşatılıyor ve bir sonraki bölümün izlemesi garantiye alınıyor. Şeytani bir plan! Yani Alcatraz, sıradan bir CSI dizisinden daha fazlası.
İşte Genç

Yorumlar