Kitap baharı


Kitap baharıPff, edebi yapalım derken başlığımızı pek beceremedik sanki. Neyse ki bu işi bizden iyi beceren binlerce yazar ve onlarla tanışmak için yeni bir şansın var. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın otuzuncusu, 12 Kasım’da başlıyor.
Bu yıl 12-20 Kasım arasında düzenlenen fuara 30 ülke, 600 yayınevi, 20 konuk yazar katılıyor ve imza günleri hariç 200 etkinlik var. Bu yılki tema “Umut: Düş mü? Gerçek mi?”. Bu yılın onur yazarı ise Ferit Edgü.
Kitap festivalinin asıl bombası ise, “Gece Nöbeti”nin, “Ruh Koleksiyoncusu”nun yazarı, Türkiye’de çok satan severlerin yakından tanıdığı Tess Gerritsen. İlk kez Türkiye’ye gelecek olan Gerritsen, okurlarla bir soru cevap etkinliği yapacak ve kitaplarını imzalayacak. Diğer önemli konuk da, “Ölümün Kimyası”nın yazarı Simon Beckett. Samuel Beckett ile karıştırmıyorsun değil mi :) Gelişmeleri twitter’dan takip et.
Kitap baharıAyrıca fuarın ilk dört günü; Mısır edebiyatına, sinemasına ve halk sanatlarına yoğunlaşıyor ama Tess Gerritsen yanında Mısır’la ilgilenir misin emin değiliz!
Kitap Fuarı, bu yıl öğrencilerin daha rahat ziyaret edebilmesi için hafta içi günlerde 11:00’de değil, 10:00’da açılacak. Hafta sonu ise açılış, normal saati 11:00’de. Kapanış ise bildiğiniz gibi 19:00’da. Fuar, yine Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde.

Yorumlar