Kovboylar ve Uzaylılar


Kovboylar ve Uzaylılar“Kovboylar ve Uzaylılar / Cowboys & Aliens”, James Bond ile Indiana Jones buluşup uzaylıların kökünü kurutmaya niyetlendi filmi gibi duruyor.
Eskinin kaba saba oyuncusu, şimdinin Iron Man yönetmeni Jon Favreau imzalı olan ve aynı adlı çizgi romandan uyarlanan film, Jake Lonergan (Daniel Craig) adlı kovboyun çölde yaralı, hafızasını yitirmiş ve bileğinde kocaman bir bileklikle uyanması ile başlıyor. Sığındığı kasabanın sakinleri teker teker uzaylı gemilerin içine vakumlanınca, suratsız sığır çiftçisi Woodrow Dolarhyde (Harrison Ford) ile birlik olup zavallı kasabalıları evlerine geri getirmeye karar veriyor. Görünüşe göre uzaylılar insanları incelemek ve altınlarını çalmak için gezegenimize gelmiş. “İşte şimdi hata ettiniz dostum! Biz burada yabancıları sevmeyiz!”
Kovboylar ve UzaylılarWestern ve bilim kurgu türlerinin karışımı o kadar başarılı ki, film kendini diyaloğa fazla vermeden paçaları sıvayıp ayaklarını aksiyona daldırıyor. Bu iki tür o kadar uyumlu gidiyor ki; insan izlerken neden daha önce denenmediğini düşünmeden edemiyor (“Wild Wild West” sayılmaz!). Hatta birbiriyle o kadar iyi harmanlanmışlar ki zaman zaman fazla hareketli bir western izlediğini bile düşünebilirsin.
“Kovboylar ve Uzaylılar”, bütün popüler filmler gibi utanmazca abartılı. Oyunculuk başarılı ve inanmazsın ama oyuncular aksiyona yem olmadıklarında da keyifle izleniyor. Ayrıca uzaylıların, göğüslerinden çıkan üç parmaklı ellerle “Alien”a şapka çıkarması da cabası.

Yorumlar