Maymunlar Cehennemi: Başlangıç

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç1968 yapımı “Maymunlar Cehennemi”nde evrim geçirip dünyanın canına okumuş maymunlar tarafından esir alınan Charlton Heston, filmin sonunda insanlığın değerini öğreniyordu. “Maymunlar Cehennemi: Başlangıç”ta ise akıl küpü şempanze Caesar, insanlardan kötü muamele gördükçe hayvanlığına daha da kucak açıyor.
“Maymunlar Cehennemi: Başlangıç”, dünyanın maymunlar tarafından nasıl ele geçirildiğini anlatan bir prequel, yani “ön bölüm”. Genç bilim adamı Will Rodman (James Franco), Alzheimer’a çare olacak bir gen terapisi geliştirir ve maymunlar üzerinde test eder. Bebek şempanze Caesar, başta Will’i satrançta yenmek gibi şirinlikler yaparken, evcilleştirilmeye çalışıldıkça şiddete meyilli, intikam peşinde bir çete lideri haline gelir ve artık işaret dili ile anlaşabilen maymunlar ayaklanır!
Maymunlar Cehennemi: Başlangıç“Maymunlar Cehennemi: Başlangıç”, bizi maymuna çevirdi diyebiliriz. Vasat bir şey beklerken heyecan verici bir filmle karşılaştık. Bunda, bilgisayar ürünü olduklarını bilmesek hiç uyanmayacağımız CGI ürünü maymunlar ve motion capture teknolojisi ile onların hareketlerini hayata geçiren Andy Serkis’in büyük payı var. Hatırlarsan Serkis, önceden de Gollum ve King Kong’a hareket vermişti.
“Maymunlar Cehennemi: Başlangıç”ın bir hayvan hakları manifestosu olmaya çalışmasını saymazsak, Avatar’ı sersemleten cinsten teknolojisi ile aksiyona doyuran bir film var karşımızda. En şaşırtıcı yanı ise, izlerken ister istemez maymunların tarafını tutmamız!
İştegenç

Yorumlar