Marion Cotillard: İsmi zor, hayran olmak kolay

Marion Cotillard, hakkında “Kimse bilmiyorken biz biliyorduk” demek istediğimiz oyunculardan biri. Ama suç bizde değil, Fransızca konuşmakta ısrar eden Marion’da!

Marion Cotillard: İsmi zor, hayran olmak kolay
Kendi suçumuzu Marion’a atarken içimiz biraz buruk, nihayetinde Fransız bir oyuncunun Fransızca filmlerde oynamasından doğal ne olabilir? Sırf bu yüzden, 1993’te başlayan kariyerinden 2007’de Oscar alana kadar haberimiz olmadı. Hem de Edith Piaf’ı oynadığı “La Vie En Rose”da, Oscar tarihinde ilk kez Fransızca konuşan bir karakterle “En iyi kadın oyuncu” ödülünü alana kadar.
Meğer Marion, biz daha erken uyanalım diye epeydir çırpınıyormuş. İçimizdeki romantiklerin hemen hatırlayacağı Jeux d’enfants’da (Love Me If You Dare), Big Fish’de, Pretty Things’de, A Very Long Engagement’da karşımıza çıkıp duruyor; BAFTA’lara, César’lara, Altın Küre’lere doymuyormuş.
Marion Cotillard: İsmi zor, hayran olmak kolayAma kendimizi çok hırpalamıyoruz. Tiyatro eğitimli Marion, Hollywood’un radarına da Oscar’ı kaptıktan sonra girdi. Önce Fellini’nin 8½’undan ilham alan Nine’da, sonra da Inception’da başrol oynadı. Bu arada memleketini ihmal etmedi, şimdiye kadar Fransa’da en fazla gişe yapan film olan “Little White Lies”da esas kız oydu. Marion’u yakında yeni Batman filmi “The Dark Night Rises”da izleyeceğiz!
Kapatmadan önce, bu kızın adı nasıl okunuyor derseniz, kendisine Oscar’ı teslim eden Forest Whitaker’dan dinliyoruz!

Yorumlar