Kampüste Star Wars

Kampüste Star WarsÜniversite tercih rehberini karıştıran her aday, en az bir kez “Sütçü İmam” ile ilgili espri yapmıştır. Oysa Sütçü İmam; tıp fakültesi, edebiyat fakültesi filan olan, pırıl pırıl bir okulumuz. Oysa gerçek üniversitelerde okutulan, mezuniyet için kredi kazandığın, fakat gerçek olduğuna inanamayacağın türden dersler var. Şaka yapacaksan, şunlarla ilgili yap:
Queen’s University Belfast - Jedi yolunda eğitim: Dünyada 400.000 kişinin kimliğinin din hanesinde “Jedi” yazıyor, o zaman dersi neden olmasın? Dersin konusu “Jedi zihin oyunlarının arkasındaki gerçek psikolojik teknikler.”
University of Florida - StarCraft yetenekleri: Bu dersin açıklamasında “Profesyonel hayatta stratejik düşünme, problem çözme, kaynakları değerlendirme yetenekleri kritik önem taşır.” yazıyor. Ders, bu yetenekleri yüzlerce saat strateji oynatarak kazandıracağını iddia ediyor ama bizim şimdiye dek StarCraft sayesinde tek kazancımız, oynarken yediğimiz cipsler yüzünden giderek büyüyen göbeğimiz oldu.
Kampüste Star WarsRice University - Edebiyat, televizyon ve sinemada Batman tarihi: Diğer bölümler kadar saha çalışması yapılmasa da (Batmobil kullanmayı öğrettiklerini sanmıyoruz) bu derste “Joker’in Batman evrenindeki gerekliliği”, “Wayne ailesinin finansal durumu” gibi önemli noktaların üzerinden geçebilirsin.
New York University - Guitar Hero: Müzik, video oyunları ve insan idrakının doğası: Dersin profesörü, insanların neden video oyunlarına kendilerini kaptırdığını Guitar Hero üzerinden inceliyor. Dönemlik kontenjanı 16 kişi ve uzun bir bekleme listesi var!
University of California - Oyun teorisi: StarCraft: Florida Üniversitesi’ndeki ders, StarCraft’la kazanılacak gerçek yaşam yetenekleri üzerineyken bu ders ise sadece oyunda daha iyi olmak üzerine. Kore’de StarCraft şampiyonlarına rock yıldızı muamelesi yapıldığı düşünülürse, çok da mantıksız değil. Bizim sırrımız paket paket cips.