Justin Bieber'ı tanımayanlar

Justin Bieber'ı tanımayanlarDünya üzerinde hala uygarlıkla tanışmamış bölgeler kaldığını biliyor musun? Bu bölgelerde Justin Bieber’dan hiç haberi olmadan yaşıyor insanlar!
Modern dünya ile bağlantısı olamayan 92 kabile olduğu düşünülüyor. Bunlardan en ünlüsü ve yabancılara en ciddi anlamda direneni de Sentinelliler. Şu ana kadar hiçbir yabancı Sentinel Adası’nda bir gece geçirememiş.
Sentinel Adası, Hint Okyanusu’ndaki Andaman Adaları’ndan biri. Hindistan’a 1300 kilometre uzaklıkta ve Sentinel sakinleri, 60,000 yıl önce Hindistan’dan kanolarla yeni evlerine göç etmiş. Sebebi neymiş bilmiyoruz ama yanlarında yabancı görmek istemediklerini biliyoruz. Duyduğumuza göre en son 2006’da adalarının sahillerinde avlanan iki balıkçıyı bir daha gören olmamış.
Justin Bieber'ı tanımayanlarSentinel sakinleri, avcılık ve toplayıcılık yapıyor. Tarımla ilgilenmiyor ve yiyeceklerini pişirmiyorlar. 72 kilometrekarelik adada 250 kişi yaşıyor. Şimdiye dek adaya bırakılan yiyecekleri yemek yerine gömmeyi tercih etmişler.
İngiliz ve Hintli otoriteler, Sentinel sakinlerine uygarlığı götürmeye kalkmış ancak Sentinelliler balık ile hindistan cevizi ikramları ve hediye götürülen kırmızı kovalar dışında hiçbir şeye ilgi göstermemiş. Kova konusu ağır gelmiş olacak ki, otoriteler 2001’den bu yana Sentinel sakinlerini rahat bırakmaya karar vermiş. Tabii ki bu kararın arkasındaki asıl sebep; bağışıklık sistemleri çok zayıf olan bu grubu, yabancı bakterilerden korumak.