PSP ile ilgili tüm gelişmeler!

PSP ile ilgili tüm gelişmeler!Sony, PSPgo’nun üretimini durduracağını açıkladı. Peki bu haber, en üstün taşınabilir oyun konsolunun hayatımızdan çıktığı anlamına mı geliyor?
Sony Japonya, PSP’nin kayar kapaklı versiyonu PSPgo’yu üretmeyi durduracağını, stoklar tükenene kadar indirimli bir fiyattan satıp go’yu tatlı bir anı olarak geride bırakacağını duyurdu.
PSPgo, PSP’nin yarısı inceliğinde ve UMD disk sefaletinden kendini kurtarmış, kayar kapaklı nefis bir cihazdı. Cihazın üretiminin durdurulmasının ardında ise muhtemelen Nintendo DS ve elinden her iş gelen iPod Touch karşısında tutunamaması yatıyor.
Peki PSP macerası bitiyor mu? Ne münasebet! PSP’ye dokunduğumuz ilk günden beri istediğimiz, şimdiye dek binbir dedikodusu dönen PSP telefonu, artık gerçek. Sony Ericsson’un Xperia Play modeli, aslında bir PSP telefonu. Android ile çalışan, Snapdragon işlemcili, 5MP’lık telefonunun, hazır ol, 1 GHz’lik kendi grafik işlemcisi var. Oyunlar hem Android Market’ten hem de Play için özel hazırlanan PS Store’dan gelecek. Cihaz henüz Türkiye’de bulunmuyor ve yurtdışında da sınırlı sayıda satışa çıktı.
PSP ile ilgili tüm gelişmeler!PSP ise NGP (Next Generation Portable) kod adıyla geri dönecek. Eski PSP oyunları ile de uyumlu olacak olan cihaz, dört çekirdekli ARM Cortex-A9 işlemci, 3G, arka panelinde dev bir touchpad, Playstation Move gibi kullanabileceğin bir akselerometre ve ciroskop, çift kamera ve 960x544 çözünürlüklü (orijinal PSP’nin dört katı) dokunmatik OLED ekran ve Killzone’dan Uncharted’a sürüsüyle popüler PS3 oyunu ile birlikte gelecek.
Henüz fiyatını bilmiyoruz ama NGP ile bu yılbaşı tanışacağız! Tabii Çin’de yaşıyorsan şimdiden sahte NGP’lerle oynamaya başlayabilirsin :)
İştegenç
Enhanced by Zemanta

Yorumlar