Avrupa'nın en iyi genç mühendisleri İTÜ'de yarışacak

Mühendislik eğitimi zor ama bir o kadar da keyifli bir eğitimdir, özellikle de proje geliştirmek, çözüm üretmek ve tasarım yapmayı sevenler için. Eğitim sürecinin en güzel dönemleri takım çalışmaları ve proje yarışmalarıdır. Hele de uluslararası bir yarışmada değerlendirilecek ise. İstanbul Teknik Üniversitesi mühendislik öğrencileri Avrupa çapında çok önemli bir yarışmaya ev sahipliği yapacaklarını bizimle paylaştılar, biz de sizlerle paylaşıyoruz. Avrupa'nın en iyi genç mühendisleri İTÜ'de yarışacak
İstanbul, Türkiye – EBEC (European BEST Engineering Competition- Avrupa BEST Mühendislik Yarışması) Finali’nin ev sahipliğini bu sene 1-11 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi yapacak. 11 gün boyunca Avrupa’nın en iyi mühendislik öğrencileri yeteneklerini ve becerilerini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yarıştıracak. Geçtiğimiz sene Romanya’nın Cluj-Napoca kentinde gerçekleşen yarışmanın üçüncüsü, bu sene İTÜ’de BEST Istanbul (Board of European Students of Technology- Avrupa Teknoloji Öğrencileri Birliği) tarafından, uluslararası bir takım ile koordineli çalışarak düzenlenmektedir.

Avrupa'nın en iyi genç mühendisleri İTÜ'de yarışacak EBEC, 79 üniversitede gerçekleşen yerel yarışmaları ulusal ve bölgesel 13 yarışmanın izlediği, BEST yarışmalar zincirinin finalidir. Bu zincirde öncelikle 5000 katılımcı kendi üniversitelerindeki yarışmalara katılmakta, bu yarışmaların birincileriyse ulusal ya da bölgesel yarışmalara katılmaya hak kazanmaktadır. Bu yarışmalar, Avrupa finaline gidecek en iyi mühendislik öğrencilerini belirlemekte ve 104 finalist EBEC’te yer alarak hayallerini gerçekleştirmek ve Avrupa’nın en iyi mühendisi olmak için “Vaka Analizi” ve “Takım Tasarımı” olmak üzere 2 alanda yarışmaktadır.
Yarışmayı ülkemizin en önemli bilimsel kurumu olan TÜBİTAK(Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) desteklemektedir. Ayrıca yarışma Rus yazılım şirketi Kaspersky tarafından “Vaka Analizi” kategorisinde desteklenecek olup, yarışmacılardan verilen senaryolara çözümler üretmeleri beklenecektir. Ödül töreni ise etkinliğin kapanış gününde Feriye Köşkü’nde gerçekleşecek.

BEST 1989 yılından beri, mühendislik ve teknoloji öğrencilerini bir araya getiren bir öğrenci birliğidir. Bu birlik, 30 ülkede 90 yerel BEST grubu ve yaklaşık 3000 üyesiyle her geçen gün büyüyen genç, güçlü ve yenilikçi bir öğrenci ağı oluşturmaktadır. BEST organizasyonları, Avrupa’nın dört bir yanında bir milyonun üzerinde öğrenciye ulaşarak mesleki gelişim ve kariyer desteği de sağlamaktadır.
BEST Istanbul, İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde yer alan ve 2003 yılından bu yana aktif olarak faaliyet gösteren bir BEST yerel grubudur. Bugüne kadar hayata geçirdiği organizasyonlar arasında, 8 uluslararası teknoloji kursu ve 2 yerel mühendislik yarışması da bulunan BEST Istanbul, Türkiye’yi ve İTÜ’yü uluslararası alanda başarıyla temsil etmektedir. BEST Istanbul sayesinde yüzlerce İTÜ’lü öğrenci BEST kurslarına katılmış, sadece yol masraflarını karşılayarak Avrupa’da eğitim imkanı kazanmışlardır.
EBEC ve BEST hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz www.ebec.BEST.eu.org, www.BEST.eu.org adreslerine bakmanızı öneririz.