Eurovision ne olur?


Eurovision ne olur?Geçen yıl aday ülkeleri dinlediğimiz gibi “Lena” alır dedik ve birinci gerçekten de Almanya oldu. Bu sene de tahminlerde aynı başarıyı gösterir miyiz dersin?
Bu yıl şarkılar, geçen yıl kadar iyi değil. Bu durumun işimizi kolaylaştırması gerekiyor ama kötü olanlar da aynı miktarda kötüler, yani rekabette azalan bir şey yok! Geçen yıla göre daha temkinli tahminler yapıp birkaç aday sayacağız ve aralarından biri mutlaka birinci olacak. Ancak gönül rahatlığı ile Türkiye’nin ilk beşe gireceğini söyleyebiliriz.
Almanya, bu yıl da Lena ile katılıyor. ‘Taken By A Stranger’, ‘Satellite’a göre çok daha iyi ama kulağa o kadar hızlı yapışmıyor.Birinci olmaz ama ilk beşte kendine yer bulur.
Eurovision ne olur?Eurovision’da Big Four denen bir durum var. İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya, yarışmaya en büyük maddi desteği sağladığı için yarı finali otomatikman geçiyor. İşte bunun rahatlığından olsa gerek, genellikle pek başarılı olamıyorlar. Almanya, geçen seneki atağıyla bu gidişata bir dur demek içinilk adımını attı. Bu yıl İngiltere ve Fransa da benzer ataklar peşinde. İngiltere, 2005’te dağılıp 2009’da tekrar toplanan, en ünlü boy band’lerinden Blue ile katılıyor. Blue, hayran kitlesi ile halk oylamasını darmadağın edebilir. Müziğin beşiği olmasına rağmen Eurovision hezimetlerinin gediklisi İngiltere, ‘I Can’ ile bu yıl mutlaka ilk beşe oynar, büyük ihtimalle de birinci olur.
Fransa, bu yıl enteresan bir formül deniyor. Amaury Vassili adlı şarkıcı, aynı zamanda dünyanın en genç tenoru. Evet, Fransa bu yıl operatik pop dedikleri bir türle katılıyor. ‘Sognu’ adlı şarkının gücü, Amaury’nin epey yakışıklı bir arkadaşımız olması ve büyük bir hayran kitlesini arkasına alması sayesinde Fransa bu yıl ilk beşe girebilir.
Eurovision ne olur?Estonya, bu yılın iddialı ülkelerinden. Getter Jaani adlı kızımız ve ‘Rockefeller Street’ adlı şarkı ile geçen yıl Almanya’yı birinciliğe taşıyan şeker kız formülünü aynen uygulanmış.
İçimize pek sinmedi ama Azerbaycan’ın adayı Eli & Nikki’in ‘Runing Scared’i bahis sitelerinde ilk beşe girdiği için onu da listeye alıyoruz.
Son olarak Norveç, akılda kalıcı ritmi, siyahi Stella Mwangi’nin sempatisi ve garantili İskandinav oyları sayesinde ‘Haba Haba’ ile ilk beşe kalabilir. Şarkı, Fransa’nın geçen yılki adayı ‘Allez Ola Olé”yi andırıyor.
Bizim favorimiz olan -ama gerçekçi olalım- ilk beşe girmesi zor İtalya, Madness of Love adlı sevimli bir caz şarkısı ile ilk ona girebilir.
Son olarak, bizce bu yılın en kötü şarkısını açıklayalım. Romanya ve Litvanya sıkı çekişti ama kurdeleyi ‘Change’ adlı şarkısı ile Romanya göğüsledi.
Kaynak: İştegenç
Enhanced by Zemanta