Seth Rogen: Ciddi rollerin adamı

Seth Rogen: Ciddi rollerin adamıSeth Rogen, 2007’de hayatımıza giren en iyi iki şeyden biri. Üç yıl içinde yedi başrol ve bir o kadar yan rolde karşımıza çıktı. 18 Şubat’ta ise “Green Hornet” ile karşımızda olacak. (Bu arada diğer iyi şey Twitter.)
Seth, 2007’deki bir röportajında “Bu yıl o kadar çok film yaptım ki artık yüzümü görmekten nefret ediyorum” demişti. Gerçekten 2007’den bu yana Seth Rogen filmleri sağanak gibi yağıyor. Bunda, Judd Apatow’un başarısının etkisi yadsınamaz. Judd Apatow kazanınca Seth Rogen de kazanmış sayıldı diyebiliriz.
İkilinin geçmişi epey köklü. Seth’in ilk rolü, Judd Apatow’un ilk dizisi “Freaks and Geeks”teydi. Seth, o sırada sadece 16 yaşındaydı ve birkaç stand up gösterisi dışında tecrübesi yoktu. “Freaks...” leziz bir diziydi ama ilk sezonunda iptal edildi. Judd Apatow, gözüne giren Seth’e; sonunda yine çuvallayacak olan bir başka iyi dizi “Undeclared”de rol verdi. Oynadığı iki dizinin de iptal edilmesinin kırgınlığıyla “Artık ancak Judd Apatow filmi olursa oynarım” dedi ve bu kararına sadık kaldı.
Seth Rogen: Ciddi rollerin adamıSeth Rogen, uzun süre sadece Judd Apatow’un yazdığı / yönettiği / yapımcısı olduğu filmlerde oynadı. (bkz. “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy”, “40 Year Old Virgin”, “Knocked Up”, senaryosunu kendi yazdığı “Superbad” , “Step Brothers”, “Pineapple Express”, “Funny Peaope”).
Seth’in kendi kanatları ile uçmaya başlaması, bir Kevin Smith filminde oynama hayalinin gerçekleşmesi ile başladı. “Kung Fu Panda”, “Observe and Report” ve "Green Hornet" derken sadece Judd Apatow’un tayfası olmadığını da gösterdi.
Gelelim Seth Rogen’in pek bilinmeyen yönlerine. Doğaçlama yapmayı seviyor, “Pineapple Express” sırf bu yüzden üç yüz bin metre filme çekilmiş ki bu komedi filmlerinde bir rekor. Judd Apatow için “O olmasaydı herhalde evsiz bir alkolik olurdum” diyor.”Green Hornet”teki rolü için on beş kilo verdi. Ayrıca Adam Sandler’ın yaşayan en komik aktör olduğunu düşünüyor.
istegenc.com.tr
Enhanced by Zemanta