Greenpeace'den ASUS'a ödül

National offices of GreenpeaceImage via WikipediaPiyasada doğaya en çok önem veren doğa dostu teknoloji firması unvanı ASUS’a verildi.

Her yıl gerçekleştirilen Greenpeace Elektronik Araştırması; elektronik ürünleri kimyasal kullanımı, enerji kullanımı, ürün ömrü ve diğer kayda değer özellikler açısından 4 kategoride değerlendiriyor.

Araştırmaya katılan ürünler arasında ASUS VW247H-HF LCD monitör 10 üzerinden 7.5 ortalama ile 4 kategoride de ilk sırada yer aldı. Ayrıca, ASUS UL30 dizüstü bilgisayar da doğaya en çok önem veren dizüstü bilgisayarlardan biri olarak seçildi.

Geçen yıl notebook alanındaki karbon azaltma çalışmaları ile sertifika kazanan ASUS, karbon azaltma alanında daha yüksek başarılar için çalışmalarını sürdürüyor. En son olarak bambu serisinden U53JC ile sertifika kazanan ASUS’un Yönetim Kurulu Başkanı Jonney Shih “Yeni dijital çağın teknoloji lideri olarak, bizim karbon ayak izimizi azaltmak ve ürünlerimizde tüm yaşam döngüsünü dikkate almak sorumluluğumuzdur. Dizüstü bilgisayarlardaki Super Hybrid Teknolojisi ve anakartlarda Dijital VRM tasarımları gibi enerji tasarrufu sağlayan tasarımlar dışında ASUS, daha fazla çevre dostu tasarımlar, satın alma, üretim ve pazarlama, araştırma ve geliştirme için çok istekli bir şekilde çalışmaktadır. Halojensiz anakartlar (P7P55D-E/HF) ve monitörleri teknoloji piyasasına kazandıran ilk isim olduğumuz için gurur duyuyorum. Bu durum Green ASUS’un sadece başlangıcıdır. Tüketiciler yakın gelecekte bizden daha yenilikçi doğa dostu ürünler bekleyebilirler” diyerek şirketin çevre dostu başarılarından dolayı gurur duyduğunu belirtti.

ASUS’un yeşil girişimleri hakkında daha fazla bilgi için http://csr.asus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.