Yüzüne söyleyemiyorsanız honklayın!

Sketch for Twitter. See also the author's desc...Image via Wikipedia
Kim olduğunuzu söylemeden istediğiniz kişiye istediğiniz mesajı honk.la ile gönderin.

Yaklaşık 3 aylık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan honk.la, insanların birbirleri hakkında düşüncelerinin paylaşıldığı veya mesaj gönderilen kişiye olumlu-olumsuz yönlerinin haberdar edilebildiği bir site. Honk ingilizcede korna çalmak anlamında kullanılıyor. Çevrenizdeki insanları davranışları konusunda uyarmak adına mesaj gönderimini site kurucuları honk.lamak şeklinde türetmişler. Böylelikle korna çalıp uyarmak olarak da düşünülebilir.

Tabi ki gönderebileceğiniz mesajlar arkadaşlarınızın sadece beğenmediğiniz yönleriyle sınırlı değil. Arkadaşlarınızın iyi ve güzel taraflarını onlarla paylaşabilir, arkadaşlarınıza hoş sürprizler yapabilir ve hatta bir türlü açılamadığınız o özel kişiye nihayet duygularınızı itiraf edebilirsiniz.

Endüstri Mühendisi 2 arkadaş Sinan Yüce ve Serdar Kemal tarafından hayata geçirilen honk.la projesi, neredeyse her işimizi internet üzerinden yaparken bu listeye yeni bir soluk getiriyor.

2011 yılbaşında yayına başlayan site, kimliğinizi gizli tutarak, arkadaşlarınız hakkında olumlu veya olumsuz düşüncelerinizi onlarla paylaşmanıza olanak sağlıyor. Tabi ki bunu yapabilmeniz için muhatabınızın e-posta adresini bilmeniz gerekiyor. Servis tarafından otomatik olarak gönderilen e-postalar ile mesaj alıcıya gönderilmiş oluyor.

Projenin bir diğer eğlenceli tarafı da daha önce kullanıcılar tarafından gönderilen mesajların anasayfadan yayınlanıyor olması. Anasayfada yer alan ilginç mesajları okumak bile şimdiden bir çok kişiyi honk.lanın müptelası yapabilir. Ayrıca Facebook, Twitter ve Friendfeed gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinden bu mesajları paylaşmak da mümkün.

Honk.la aracılığıyla gönderilen bazı ilginç mesajlar;

  • O topuklularla bir de yürümeyi becersen tam olacak. Kızma lütfen seni seven arkadaşın...
  • Çalışma arkadaşın olarak uyarmak zorundayım. Bilgi işlem hangi sitelere girdiğini biliyor. Bırak onlar bilmese bile ben biliyorum. Umarım yüzün kızarmıştır.
  • Senin gibi bütün burun estetiği yaptıranların ortak yalanı "deviasyon vardı" lafıdır şekerim. Sana " hadi lenn " diyorum. Ohh be rahatladım şimdi.
  • Son kabul edilen projeyi, kendi yaratıcılığın gibi gösterip müdürün gözüne girmeyi başarmış olabilirsin, hakkın olmadan ödül olarak kazandığın 1 maaş ikramiyeyi de unutmayalım tabi. Ama bunun cezasını çok kötü ödeyeceksin...
  • Sen elmayı seviyorsun diye elma da seni sevmek zorunda mı? Bırak peşimi artık...
  • Benden daha üst görevde olman, her istediğini yapacağım anlamına gelmiyor... Sen git de önce, kendi evinde söz sahibi olmayı becer !!!
  • seni Galatasaray yazan eşofman altınla da mı görecektim?..
  • Aslında sarı sac sana hıc yakışmıyor. Sen yakıştığını zannedip ortada dolanmaya devam et :)) Oksıdasyon sarısını…
  • Yeni yıla 34 Victoria's Secret meleğiyle girince yokluğunu hatırlamıyorum bile...
  • Biri seni deodorantla tanıştırsa ne iyi olur
  • Seni çok seviyorum ama bir gün de hatırımı sormak için arasan hiç fena olmaz.