Korkunç Hong Konglular: Pang Kardeşler

Korkunç Hong Konglular: Pang KardeşlerHong Kong’dan çıkıp dünyayı salladılar. Şimdi Hollywood’dalar. Kara saçlı hortlak Japon kızların havasının söndüğü şu zamanda Amerika’yı da sallayabilecekler mi? Konumuz Pang kardeşler.
Pang kardeşler, yani Danny Pang ve Oxide Pang Chun, Hong Konglu yazar ve yönetmen kardeşler. 65 doğumlular ve ikizler. Adları, Asya korku sineması ile bir tutulur hale geldi. Oxide’nin yönetmen, Danny’nin yazar tarafı ağır bassa da filmlerinin yazar ve yönetmen kısımlarında ikisinin de imzası oluyor. Sette asla ikisi birden çalışmıyor, adeta birbirlerinin yedeği gibiler. Biri evde yeni fikirler üretirken diğeri de evde üretilen fikirleri sette hayata geçiriyor: “İkiz olduğumuz için birlikte okuduğumuz bir hikâye ikimizin gözünde de aynı şekilde canlanıyor.”
Oxide’nin ilk filmi “Who is Running”, Hong Kong’un 1998’de Oscar’a gönderdiği filmdi. Danny ise daha sonra “The Departed” olarak önümüze çıkacak “Infernal Affairs” filminin yazarlarından biri olarak tanındı. Derken 1999’da Tayland’da çekilen “Bangkok Dangerous”da ilk kez ortak çalıştılar. Bu bir hayalet filmiydi!
Korkunç Hong Konglular: Pang KardeşlerAslında sadece birbirlerine hayalet hikâyeleri anlatan üç genç kızın hikâyelerini, hikâyelerin başrolüne kendilerini koyarak gösteriyordu. “The Eye”ın sinyallerini ilk orada aldık. Zaten Uzakdoğu korku sinemasının yapı taşlarından biri olan “The Eye” da bir sonraki filmleriydi. Arkasından daha da korkunç “The Eye 2” ve komedi desek değil, korku desek değil “The Eye 10” geldi. “The Eye”ın hazırlanan Amerikan versiyonunun yapımcısı Tom Cruise!
2006’da “The Eye”ın yıldızı Angelica Lee ile “Re-cycle”ı çektiler ancak ahlaki göndermeleri ve süper görüntülerine rağmen korkutucu olmaması sebebiyle pek tutmadık. Ancak dedik ya, bakması harika, video klip estetiği konusunda zirve yapan bir filmdi. Derken Hollywood’a transfer oldular ve ilk filmleri “The Messengers”ı Dylan McDermott ile çektiler. Bu filmin senaryosunu kendileri yazmamıştı ve maalesef çok korkunç değildi.
Şimdi sırada iki bomba var. Biri, dediğimiz gibi “The Eye”in Amerikan versiyonu, başrolde Jessica Alba var. Diğeri de ilk önemli filmleri “Bangkok Dangerous”ın Nicolas Cage başrollü yeniden çevrimi. İkisini de 2008’in ilk aylarında izleyebileceğiz.