Hiçbir belge gizli kalmayacak!



WikiLeaks belgelerinden Ergenekon Davası İddianamesi’ne yüz binlerce Türkçe belge elinizin altında.


Logo used by WikileaksImage via Wikipedia


Yazılı belgeler kişilerin, kurumların ve hatta ulusların kaderini belirliyor. Tozlu arşivlerde çürümeye yüz tutmuş belgeler bir anda ortaya çıkıp zamanın ruhunu değiştirebiliyor. Tarih boyunca şahit olunan bu gerçeklik internetin yaygınlaşmasıyla birlikte bambaşka bir boyuta taşınmış durumda. İnternetin kapsamı genişledikçe daha çok yazılı belge sanal ortama aktarılıyor ve bugüne kadar fazla dikkati çekmemiş ya da kendisine gerekli kitleyi bulamamış belgeler gündemi bir anda değiştirebiliyor.

Siyaset bilimciler ve sosyologlar WikiLeaks belgelerinin dünyada kopardığı fırtınaları ve son olarak da Tunus’ta yönetimin değişmesine neden olan etkilerini tartışıyor. Böyle bir ortamda daha sağlam bilgiye sahip olmak için gereken bilgilere ulaşma konusunda hız, kapsam ve çeşitlilik önem kazanıyor.

Artık siyasetten edebiyata, tarihten spora binlerce yazılı belgeye tek bir mecradan ulaşılabiliyor. Belgeler.com adresinde yer alan ve her kullanıcının hiçbir ücret ödemeden dilediği belgeyi yükleyip incelemesine olanak tanıyan site sayesinde kullanıcılar aradıkları belgeye her zaman ve her yerden ulaşabiliyor.

Açıldığı 13 Aralık tarihinden bu yana 100.000’in üzerinde belgenin yüklendiği sitenin 17.000 üyesi bulunuyor. E

“Yayınla, Paylaş, Oku” sloganıyla yayına başlayan Belgeler.com’un faydaları yalnızca yakın tarihe damgasını vurmuş yazılı belgeleri içermesi değil. Kullanıcılar ders notlarını, projelerini, hazırladıkları resmi yazıları, online dergilerin nüshalarını, gazeteleri, hukuki metinleri, resmi yazışma şablonlarını, eğitim materyallerini, bilimsel makalelerini, şarkı sözlerini, notalarını ve kapsamı hayat kadar geniş daha pek çok dokümanı Belgeler.com aracılığıyla tüm dünyayla paylaşabiliyor.