Flamingo’lar uçar mı?

Flamingo’lar uçar mı?The Killers’ın solisti Brandon Flowers, sigortalı işine ara verip bir süre evden çalıştı. Sonuç; neredeyse solo albüme benzemeyen bir solo albüm; “Flamingo”. Ama bu, albüm güzel değil anlamına mı geliyor?
Öncelikle aradan çıkaralım, “Flamingo”, müzik market raflarının “B” kısmına yerleştirilecek bir The Killers albümü. Hani bir grubun solisti solo albüm çıkarırsa deneysel takılması beklenir ya, Brandon country söylemiyor, rap filan yapmıyor. Hatta prodüktörü The Killers’ın prodüktörü, davulları da grup arkadaşı Ronnie çalıyor. Albümü açan şarkı ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’ ve ilk single ‘Crossfire’, bir önceki The Killers albümü ‘Day & Age”ın turunda dinlenebilecek şarkılar. 80’ler gazımızı alan ‘Magdalena’ ve’ Was It Something I Said?’ de öyle. 80’ler rock klişelerini tekrar canlandıran, Johnny Cash ile Bon Jovi’yi birbirine karıştıran ellerine sağlık Brandon.
Flamingo’lar uçar mı?Sonuç; elimizde, içinde ‘Mr. Brightside’ türü bir klasik olmayan bir The Killers albümü var (Gönlümüzü çalan final şarkısı ‘Swallow It’in yeri ayrı). “Flamingo”, yine de The Killers hayranların tansiyonunu düşürecek kadar iyi. Grubun 2010 başından beri tatilde olduğunu düşünürsek... Brandon, The Killers’ın bir sonraki albümüne kadar başka bir solo kayıt yapmaz gibi geliyor, tek başına stüdyoda olmaktan pek hoşlanmamış gibi: “Biraderlerim olmadan stüdyo hiç de eğlenceli değildi. Bazen çok yalnız kaldım ve dostlarımı özledim, çoğunlukla da çok gergindim.”
İçin rahat olsun; Brandon’un son açıklaması, The Killers’ın Mayıs 2011’de stüdyoya gireceği yönünde.