Facebook'ta yüz kızartıcı olay!

Facebook'ta yüz kızartıcı olay!Facebook'ta yaşanan inanılmaz hack olayı, dev siteyi ve sahibi Zuckerberg'i fena rezil etti...
Bu hack girişimi ilk değil...
Mark Zuckerberg, Hail Caesar!Image by DonkeyHotey via FlickrDaha önce de bu imza ile Fransa Başkanı Nicolas Sarkozy'nin sayfası hacklenmişti, sırada da ABD başkanı Obama'nın olduğu düşünülüyor.

Olayın ortaya çıkmasından sonra ilgili sayfa alelacele kapatıldı ve mesaj ortadan kaldırıldı. Ama bu bile haberin ve mesajın yer aldığı ekran görüntüsünün internette yayılmasını engelleyemedi. İşin garip kısmı ise, mesajın yaklaşık 1800 kez beğenilmiş olması.

Facebook'tan konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi. Bu da, saldırının yalanlanmaması anlamına geliyor.
Zuckerberg'in sayfasına sızarak "Sızma işlemi başlasın: Facebook paraya ihtiyaç duyuyorsa, bankaya gitmek yerine neden kullanıcılarına sosyal anlamda yatırım yapmalarına izin vermiyor? Neden Facebook Muhammad Yunus'un tanımladığı 'sosyal iş' kavramına dönüşmüyor? Ne düşünüyorsunuz? #hackercup2011" diye bir gönderi yapan hacker'ın sayfaya nasıl sızdığı bilinmiyor. Konuyla alakalı olarak Sophos'un Kıdemli Teknoloji Danışmanı Graham Cluley'in demeci ise şöyle:

Mark Zuckerberg, bu utandırıcı durumdan sonra sanırım gizlilik ayarlarına bakmak isteyecektir. Oturum açma ile alakalı bilgilerin onun parolasını umursamamasından mı yoksa bir kafede otururken şifresiz bir ağ üzerinde sidejack e (sidejack: bilgilerin kablosuz internet aracılığıyla çalınması) uğramasından mı olduğu henüz net değil. Ama ne şekilde olursa olsun, Facebook'un güvenliği ve kullanıcılarının gizliliği bu olaydan sonra arttırmalı.