Android 3.0 Honeycomb görüntüleri burada...

Honeycomb'dan özel görüntüler!Android 3.0 Honeycomb hakkında bilmeniz gereken her şey ve özel ekran görüntüleri... Hepsi içeride!

Google'ın yeni çıkacak Android işletim sistemi sürümü 3.0 Honeycomb'la ilgili ekran görüntüleri internette paylaşıldı. Ekran görüntülerine göre, özellikle tabletler için piyasada olacak işletim sistemi oldukça gelişmiş görünüyor.

Android 3.0'ın en farklı yanı, kullanıcı arayüzünün genel görünümü. Özellikle tabletler için tasarlandığından, tablet ekranlarında daha çok ikona ve kullanıcı uygulamasına izin verebilmek için yer açılmış.


Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebildiğiniz üzere, bildiri çubuğu ekranın altına yerleştirilmiş. Ayrıca Android telefonlardaki birkaç düğmenin yerini alabilmesi için de çubuğa, "geri, ana ekran ve son kullanılan uygulamalar" gibi düğmeler eklenmiş.
Android robot logo.Image via Wikipedia

Hareket çubuğu...Seçenekleri görebileceğiniz ana ekran Android'in önceki sürümlerine oldukça benziyor. Bu ekrana uygulamaların kısa yollarını ekleyebiliyor ve istediğiniz şekilde yerleştirebiliyorsunuz. Ayrıca görünüm açısından da üç boyutlu bir özellik kazanan ana ekran, tabletlerin donanımı üstesinden geldiği sürece kullanıcının gözünü de hoş tutacağa benziyor.

Honeycomb'un en büyük değişikliklerinden biri de Google'ın "Action Bar(Hareket Çubuğu) olarak adlandırdığı yeni özelliği. Bu sayede yukarıda da ekran görüntüsünü görebildiğiniz şekilde, ekranın üst tarafı yönlendirme, ve uygulamalara özel seçenekler için ayrılmış durumda. Örneğin bir mesaj seçtiğinizde yukarıdaki hareket çubuğunda; okundu, sil ya da işaretle gibi seçenekler beliriyor. Yani artık Android 2.0'daki gibi menü tuşuna tıklayıp seçeneklerin içinde kaybolmayacaksınız.

Klavye, kopyala ve yapıştır!
Bir başka yeni özellik ise büyük klavye. Aslında herkesin aşina olduğu dokunmatik ekranlardaki bu klavyeler biraz daha geliştirilmiş. Rahat yazımı sağlamak için tuşların arasında boşluklar verilmiş ve normal klavyelerden hatırladığımız "tab" gibi tuşlar klavye düzeneğine eklenmiş durumda.

Ayrıca kopyala ve yapıştır seçenekleri de Honeycomb'la beraber oldukça basitleşiyor. Bir yazının üzerine uzunca bastığınızda o kısmı seçiyorsunuz ve önceki sayfalarda anlattığımız hareket çubuğunda kopyala ve yapıştır seçenekleri beliriyor. Bu şekilde çok zaman harcamadan rahatça kopyalayıp yapıştırabiliyorsunuz.

Bunun dışında Android'in içerisindeki normal uygulamalar da gelişmiş durumda. Tarayıcı, kamera, arkadaşlar ve e-posta gibi mobil işletim sisteminin içerisinde olan uygulamalarda da ufak yeniliklere gidilmiş.