Alışverişin Yedi Altın Kuralı

Ünlü tasarımcılar modayı takip ederken işinize yarayabilecek 7 öneriye dikkat çekiyor. İşte alışverişin 7 altın kuralı!

1. Spontane hareket edin! "Bazen ihtiyacımız olmadığı halde, sırf moda hassasiyetimizi körüklediği için satın aldığımız bir parça hayatımızın en iyi seçimine dönüşebilir.  Zaten en zevkli seçimlerimizi de hiç ihtiyacımız olmadığı halde ya da tesadüfen gördüğümüz zamanlarda yaparız. Bu nedenle gardırabunuzda bir benzeri olmasına rağmen çok güzel bir elbise gördüğünüzde, denemekten ve şayet yeterli paranız varsa satın almaktan çekinmeyin."

2. Yalnız alışverişe çıkmayın! "Alışveriş yaparken yanınızda gayet objektif bakabilen birinin olup olmadığına dikkat edin. Sizi ters yönde de baştan çıkarabilir."

3. Kendinize güvenin! "Şıklık yüzde 20 modaya, yüzde 80 ise kişinin kendie olan güvenine bağlıdır. Kadının en önemli aksesuarının duruşu olduğuna inanıyorum. Sezonun en hit parçalarını giyseniz dahi kendinizi sevmiyor ya da güvenmiyorsanız hiçbir artısı olmayacaktır. Bu nedenle seçtiğiniz parçalar kadar onaları nasıl taşıdğınızın da önemli,  olduğunu sakın unutmayın."

4. Asla 'asla' demeyin! "Tek bir tarza bağımlı kalmak zorunda değilsiniz. Eğer canınız bir gün Brigitte Bardot ertesi gün ise Joan Jett olmak istiyorsa hiç çekinmeden içgüdülerinizin izini sürün. Çeşitlilik hayal gücünü körükler ve sıkılmasınız."

5. Beğendiklerinizi stoklayın! "Bazı klasik parçaları bulmakta zorluk çekiyoruz. Örneğin kesimi mükemmel beyaz bir tişört ya da blazer ceket gibi... Bu durumda hayal ettiğiniz kesime ve materyale sahip bir parçaya rastlayınca birkaç adet satın alın."

6. Alışverişe çıkmadan önce hazırlıklı olun! "Dergilerde beğendiğiniz giysilerin olduğu sayfaları arşivleyin. Satın almasanız dahi arşiviniz size zaman içinde farklı fikirler verecektir. Bunun yanı sıra internetteki blogları ve ünlü isimlerin sokak şıklığını gösteren sayfaları takip etmeniz de günü yakalamanız ve alışverişe hazırlıklı çıkmanız açısından önemlidir."

7. Sağduyulu alışveriş yapın! "Tek bir sezon giyilebilecek kadar iddialı trendy parçaları Mango, Zara, H&M ayarında daha ulaşılabilir fiyatlara sahip markalardan,hayatınız boyunca giyeceğiniz yada kullanacağınız kaşmir bir atkı, siyah stiletto, trençkot gibi parçaları ise lüks markadalardan satın almalsınız."



Kaynak: http://ivillage.mynet.com/moda-ve-stil/7695-alisverisin-yedi-altin-kurali?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_v2_homepage