Zuma's Revenge İnceleme

Kermit’ten sonra dünyada en fazla tanınan kurbağa olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Zuma macerasına kaldığı yerden devam ediyor!
YENİ OYUNDA NELER VAR?

Zuma's Revenge’da zorlu bir deniz yolculuğunun ardından kendimizi bulduğumuz gizemli Tiki Adası'nda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da mistik güçlerce korunan bu yerden kurtulmaya çalışıyoruz. Tüm bunlar içinse her harita sonunda adanın koruyucularından biriyle mücadele edip onu saf dışı bırakmamız gerekiyor. Zuma's Revenge oldukça basit oyun yapısı ve rengarenk grafikleri ile oyuncuları kendine bağlayan bir yapım. Oyundaki amacımız aynı renkteki üç topu bir araya getirip onları patlatmak ve bu sayede Zuma Bar’ı doldurarak bölümü tamamlamak. Art arda patlattığımız toplar bize ekstra güçler kazandırıyor, bu güçler sayesinde topların ilerleyişini yavaşlatabiliyor, tersine çevirebiliyor ve durdurabiliyoruz. Bunların yanında çeşitli sembollere sahip topları vurduğumuzda Zuma’nın ağzından demir gülleler çıkartıp gözleriyle lazer ışınları saçarak tozu dumana kattığını da söylemek gerek. Ayrıca zaman zaman ortaya çıkan meyveleri vurabilirsek Zuma Bar’ın daha hızlı dolmasını sağlayıp bölümü hızlıca bitirebiliyoruz.

İlerledikçe değişen oyun dinamikleri Zuma's Revenge’ın oynanabilirliğini arttıran en önemli etkenlerden. İlk bölümlerde etrafımızda dönmek suretiyle aynı renkteki topları bir araya getirip vurmaya çalışırken, sonraki bölümlerde ikiye ayrılmış haritalarda gerektiği taktirde bir alandan diğerine sıçrayarak topları yok etmeye çalışıyoruz. Topları fırlatmadan önce ekrana iyice bakıp hangi hamleyi nereye yapacağımızı kararlaştırmamız gerekiyor, oyunda aceleci davranmak ise çoğu zaman aleyhimize bir durum oluşturuyor. Zuma elbette her renk topu fırlatabiliyor ancak beklediğiniz rengin gelmesi biraz zaman alabilir, bu gibi zamanlarda ise farenin sağ tuşuna basarak bir kereliğe mahsus renk değişimi yapabilmektesiniz.

Hemen her bilgisayarda oynayabileceğiniz bir oyun olan Zuma's Revenge, sunduğu eğlenceli oyun yapısını türe uygun grafik ve ses efektleri ile tamamlıyor. Oldukça renkli harita tasarımlarının yanında patlattığımız her top için çıkan ve yaptığımız kombolarda değişen ses efektlerinin oyun severleri tatmin edeceği aşikar. Ayrıca ekran kartınız desteklediği taktirde ayarlar menüsünden Hi-Res seçeneğini tıklayarak grafik kalitesini arttırmanız da mümkün.
ZEVKLİ MODLAR
Yapımda Adventure, Challange, Heroic Frog ve Iron Frog olmak üzere dört farklı mod bulunmakta.  Zuma’nın hikayesini oynadığımız Adventure modunu bitirmediğimiz taktirde Heroic Frog ve Iron Frog  kısımlarını oynayamıyoruz. Challange modu ise hikaye bölümünde açtığımız haritalara istediğimiz zaman ulaşma şansını veriyor bizlere ki kendisinin “sıkı” oyuncular için olduğunu söylemekte yarar var. İlerledikçe elde ettiğimiz Check Point’ler ise bütün haklarımızı harcayıp öldüğümüzde imdadımıza yetişiyor.

PopCap Game’in ilk Zuma oyunun dünya genelinde elde ettiği 17 milyonluk satış rakamının ardından geliştirdiği Zuma's Revenge, PC ve Mac sahibi küçükten büyüğe herkesin keyifle oynayabileceği bir bulmaca oyunu. Açıkgöz kurbağamızın 60 bölümlük macerası size yeterli gelmediği taktirde diğer modlara göz atmanızı öneriyoruz. Tabii vücudumuzun D vitamine olan ihtiyacını da göz ardı etmemenizi temenni ederek.
OYUNU TTNET OYUN'TAN İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!