Nissan’ın Auto Show sürprizi!

nissan,auto show,car,automobile,technology,fairNissan Otomotiv A.Ş. Kasım ayında satışa sunulacak olan Yeni Juke, Yeni Micra, Yeni X-Trail ve 2011 yılının başında satışına başlamayı planladığı 3.0 V6 dizel Navara modellerini ilk kez Auto Show’da tanıtacak. Ayrıca segmentinin lider Crossover’ı Qashqai ve Qashqai+2 de fuarda sergilenecek araçlar arasında yer alacak.
Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu Auto Show Fuarı öncesi yaptığı açıklamada; ‘Nissan, Eylül ayında toplam 1.156 adetlik satış rakamı ile %1.8’lik bir pazar payı elde etti. Binek araç segmentinde 2007 ve 2008 yıllarında aynı dönemde %1.4’ lük pazar payı elde eden Nissan, 2009’ da %1,6 olan bu payını, 2010 yılının aynı döneminde %1,9’a yükseltmeyi başardı.’ dedi.
Yılsonu hedefleri hakkında da bilgi veren Sancaktaroğlu; ‘Ocak-Eylül ayına bakıldığında Qashqai’nin toplamda 4.162 adetlik satışa ulaştığını görmekteyiz. Segmentinin lideri olan Qashqai’de sene sonuna dek 7.000 adet araç satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.Toplamda ise 10.000 adet barajını aşarak 14.000 civarında bir satışla yılı kapamayı plalıyoruz.’ dedi.
Türkiye pazarına girecek yeni modeller hakkında da bilgi veren Sancaktaroğlu, ‘2010’nun son çeyreğinde ise bir çok yeniliği sizlerle paylaşmayı planlıyoruz. 28 Ekim’de başlayacak Auto Show fuarında 1.200m2’lik Nissan standında bizim için çok büyük önem taşıyan sıradışı modelimiz Juke ve Yeni Micra'yı sizlerle ve müşterilerimizle ilk kez buluşturacağımız için şimdiden çok heyecanlıyız. Fuar süresince Nissan sahibi olmak isteyenler için standımızda çok özel oranlarla anında kredi başvurusu sağlayabileceğiz. Ayrıca Auto Show fuarı için sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yer alan ve büyük bir beğeni toplayan ‘Nissan Türkiye’ sayfamızdan ve Google üzerinden fuar giriş davetiyesi dağıtacağız.’ dedi.
Sancaktaroğlu sözlerini şöyle tamamladı; ‘2010 yılında şu an için pazar payımız (Ocak - Eylül) 7.118 adetle %1,53. Toplam pazardaki %12’lik artışa karşılık, biz satışlarımızı %34 artırdık. 2010 yılını %2 pazar payı ile kapatmayı hedefliyoruz. Özetleyecek olursak, 2010 yılı Nissan’ın Türkiye’deki büyüme stratejisi için bir milad olacaktır. 2011 ve sonrasında ise 3% ve üzerinde bir pazar payı hedefliyoruz.’
nissan,auto show,car,automobile,technology,fair
Yeni JukeSıradışı tasarım anlayışıyla kompakt Crossover segmentine yepyeni bir bakış açısı sunan Juke, fuar sonrasında tüketicilerle buluşacak. Enerji dolu yapısı ile ‘Şehrin Haylazı’ olarak adlandırılan Nissan Juke, 1.5 dizel düz vites, 1.6 benzinli düz ve CVT otomatik vites ile DIG-T 190 HP’lik benzinli düz 4x2 ve CVT otomatik vites 4x4 seçeneklerine sahip olacak. Juke’da donanım seviyesine göre 6 havayastığı, ESP, Normal/Eco/Sport modlu Nissan Dinamik Araç Kontrol Sistemi, Cruise Control, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, spor ya da deri döşeme ve Nissan Connect gibi özellikler sunuluyor.
Visia, Tekna, Sport Pack ve Platinum olmak üzere 4 ana donanım seviyesi olan Juke modelinin başlangıç fiyatı ise 39,990 TL seviyesinde.
Juke, kompakt sınıfta ihtiyaç duyulan dinamizm ruhunu bu sınıfa fazlasıyla kazandıracak. Nissan, bu modeliyle kullanıcılara klasik bir hatchback otomobilin dışında yerden yüksek yapısıyla sıradışı bir alternatif sunan Nissan, Crossover ürün serisinin en yeni modeli olan Juke ile markanın bu segmentteki öncülüğünü bir adım öteye taşıyor.
nissan,auto show,car,automobile,technology,fair
Yeni MicraDünyada 160 farklı pazarda satışa sunulacak olan Yeni Micra dizelleri kıskandıracak 1.2 Benzinli Manuel ve 1.2 Benzinli CVT otomatik vites seçenekleri ve sıradışı güvenlik özellikleriyle segmentindeki standartları yeniden belirleyecek. Şehirdışında 4,3lt* yakıt tüketim değerine sahip olan Yeni Micra’da ön, yan ve perde hava yastıkları ile ESP standart sunulan özellikler arasında bulunuyor. Cruise Control, hız limit sistemi, park alanı mesafe ölçer, akıllı anahtar, Start-Stop düğmesi gibi özellikler de donanım seviyelerine bağlı olarak sunulacak. Ayrıca sınıfının en kısa dönüş yarıçapına (4,5m) sahip olan Yeni Micra’da, MP3 çalarlı cd player, Bluetooth, USB girişi gibi üstün özellikler standart olarak sunuluyor. Global pazarda güçlü bir konuma sahip olacak dördüncü jenerasyon Yeni Micra, 4 farklı ülkede üretilecek. 20 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Micra, 26,990 TL’ den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak Yeni Micra ile B Segmentinde 3% pazar payı hedefleniyor.
Qashqai ve Qashqai+2 Crossover segmentinin en çok tercih edilen otomobili Qashqai fuarda farklı versiyonlarla sergilencek. 1.6 benzinli, 1.5 dizel ve 2.0 dizel versiyonlara sahip olan Qashqai’de 2.0 dizel versiyonda otomatik vites seçeneği de sunuluyor. Euro NCAP’ te döneminin en yüksek güvenlik skorunu elde eden Qashqai, 7 kişilik Qashqai+2 versiyonuyla da dikkatleri çekiyor. 6 hava yastığı, ESP, Nissan Connect, Cruise Control, 18 inç alüminyum jantlar gibi üstün donanım özelliklerine sahip olan Qashqai 45,990TL’ den başlayan fiyatlarla satılıyor.
Yeni X-TrailSUV segmentinin en karakteristik araçlarından birisi olan Yeni X-Trail ise yenilenen tasarımı, XENON farları, yeni gösterge tablosu, iç dikiz aynasına entegre geri görüntü kamerası, 18 inç alüminyum aaşımlı jantları, ısıtmalı ön ve arka koltukları, kendiliğinde kararan iç dikiz aynası ve 150HP güç üreten 2.0 dizel EURO 5 dizel motorun sağladığı daha düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Yeni X-Trail, 88.866 TL.’dan başlayan fiyatlar ile tüketicilerin beğenisine sunuluyor.
Yeni MuranoYeni Murano ise makyajlı hali ve 190HP güç ve 450Nm tork üreten motoru ile gün sayıyor. Yerni Murano’ nun 2011 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.
Yeni Navara 3.0 V6 Dizel 230 hpPick-Up segmentinde farklı tasarımı ve zengin donanım özellikleriyle herkesin beğenisini kazanan Navara, fuarda 3.0lt dizel 6 silindirli 230HP güç ve 550Nm tork üreten motoruyla sergilenecek. ESP, Manuel modlu otomatik vites ve 4x4 kullanım modunun da standart sunulduğu bu versiyonda deri döşeme, sunroof ve çift bölgeli klima gibi özellikler de sunuluyor.
Yeni Micra, Yeni Juke, Yeni X-Trail, Yeni Murano, Yeni Navara 3.0 V6 dizel, Qashqai, Qashqai + 2 ve Note modelleri Auto Show’da 1.200 metrekarelik Nissan standında 4. hall’ de 29 Ekim’den itibaren görülebilecek.

nissan,auto show,car,automobile,technology,fair
nissan,auto show,car,automobile,technology,fair
nissan,auto show,car,automobile,technology,fair