Kadın erkek çekişmesinin cevabı! Bilimsel olarak kanıtlandı!

Bilimsel olarak kanıtlandı!Bu haberin trafikteki kadın sürücüleri hiç de mutlu etmeyeceği kesin...

Erkeklerin kadınlardan daha iyi park ettiği bilimsel olarak da ispatlandı. Almanya'nın Ruhr Üniversitesi'nden Prof. Dr. Onur Güntürkün'ün yaptığı araştırmaya göre, erkek sürücüler kadınlardan daha hızlı ve daha düzgün park ediyor.

Almanya'nın Bochum Ruhr Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, otomobil park etme konusunda erkeklerin kadınlardan daha iyi olduğu şeklindeki inanışın doğru olduğunu ortaya koydu. Biyopsikolog Prof. Dr. Onur Güntürkün'ün başkanlığındaki bir grup bilim adamının yaptığı araştırmaya göre, erkek sürücüler kadınlara göre daha hızlı ve daha düzgün park ediyor. Araştırmaya 65 kadın ve erkek sürücü katıldı.

Güntürkün ve ekibi iki cinsiyetten de 17 acemi ve 48 tecrübeli sürücünün park etme süreleri ve şekillerine göre değerlendirme yaptı. Aynı model otomobil kullanılan araştırmada sürücülere hem geri geri, hem de öne doğru park etmeleri istendi Sürücüler sokağa enlemesine ve paralel şekilde park denemelerinde bulundular.Değerlendirmede en büyük fark sokağa paralel parkta ortaya çıktı. Bu testte erkeklerin (ortalama 80 saniye) kadınlara (ortalama 122 saniye) göre ortalama 42 saniye daha hızlı ve yüzde 3 oranında daha düzgün park ettiği belirlendi. Acemi sürücü kadınlar ve erkekler arasında bu farkın daha da arttığı ortaya çıktı.

Bilim adamları testlerde ortaya çıkan farkın nedeni olarak, üç boyutlu düşünme ve bulunduğu konuma göre yönünü belirleme yeteneğinin erkeklerde daha iyi olmasına bağladılar.

Uzmanlar direksiyon başında kendine güven konusunda kadınların daha çok sorun yaşadığı ve bu yüzden daha çok tereddüt yaşadığını belirttiler.

Hurriyet