Google: "Vallahi biz bir şey yapmadık!"

Google: "Vallahi biz bir şey yapmadık!"Google'ın YouTube yasağının kalkmasından sonra yaptığı ilk açıklama kafanızı allak bullak edecek!


Bugün burada yayınladığımız haberde,YouTube'un, yaklaşık 2.5 yıllık yasağın ardından serbest bırakıldığını sizlere duyurmuştuk. Bunun olacağını zaten tahmin ediyorduk; zira dün burada yayınladığımız farklı bir haberde, merkezi Almanya'da bulunan International Licencing Service adlı bir şirketin, YouTube'dan Atatürk'e hakaret içeren videoları kaldırdığını duyurmuştuk.

Şirket CEO'larından Erdem Karahan, yaptığı açıklamada, "kendi çözümlerimizi kullanarak o videoları kaldırdık. Arşivden Atatürk'ün görsellerini koruma yetkisi aldığımız için bizim için bir problem olmadı" açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da gelişmeyi doğrulayarak, "nihayet bu paylaşım sitesinin yöneticileri de bu yönde hareket etmeye karar verdiler. Hukukun izlenmesinden başka hiçbir yolun geçerli olmadığını gördüler zannediyorum" demişti.

Ancak Google, akşam saatlerinde öyle bir açıklama yaptı ki, kafamız bir kez daha allak bullak oldu. O açıklamayı ve kafa karıştıran ilginç olayları haberimizin ikinci sayfasında bulacaksınız...
İşte kafaları karıştıran şok açıklama!
Google'dan gelen açıklamayı, noktasına virgülüne dokunmadan, aşağıda yayınlıyoruz:

'Türkiye'de bazı kullanıcıların YouTube'a tekrar erişebildikleri bilgisini aldık. Bu gelişmeleri inceliyoruz. Türkiye'de kapatmaya neden olan videoların siteden kaldırılması YouTube tarafından değil, üçüncü bir parti tarafından mevcut 'otomatik telif hakları şikayet' uygulamamızı kullanılarak kaldırılmıştır. Bu şikayetin telif hakları politikamıza uygun olup olmadığı ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir.'

Peki bu açıklamadan ne anlıyoruz? Sadece şunu anlıyoruz: YouTube yasağının kalkması ile Google'ın bir ilgisi yok; hatta bu durumdan haberleri bile yok. Videoların kaldırılması da, sitenin serbest bırakılması da tamamen Google dışında gelişen olaylar.

Görünen o ki, Türkiye ve Google arasında yaşanan YouTube kavgası, sitenin şu anda açık olmasına rağmen henüz tam anlamıyla tatlıya bağlanmış değil. Bakalım, Google'ın YouTube açıklamasından sonra daha neler göreceğiz...
 
Kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/biz-bir-sey-yapmadik-ki-iste-kafalari-karistiran-sok-aciklama_23288_2.html