Keşfedilmemiş ülkeye buyrun: Inception - Başlangıç Filmi

Keşfedilmemiş ülkeye buyrun: Inception
Keşfedilmemiş ülkeye buyrun: InceptionMetafizik hırsızlık filmi "Inception" için çok şey konuşulacak ama kimse söylemeden biz söyleyelim: "The Matrix'i ziyaret etmiş James Bond filmi." İlk bizden duydun!
Daha gösterime girmeden IMDb'de doksan bin oy alıp tüm zamanların en iyi filmleri listesinde üçüncü sıraya yerleşen film, bir Christopher Nolan işi. Bir miktar "Memento" (tuzaklar ve bulmacalar), bir tutam "The Dark Knight" (kaos ve anarşi) bulursan şaşırma yani.
Ücretini öderseniz sizin için de çalışabilecek Dom Cobb, rüyalara girip fikir çalan bir ajan, kısaca bir endüstriyel hırsız. Karşılaştığı zorluklar, bilinç altına girdiği kurbanın hayal gücü ölçüsünde limitsiz. Bu kez imkansız bir görev için kiralanıyor; rüyalarına girip kurbanın aklına bir fikir ekmek, kurbanın beynini bu fikri kendisi bulmuş gibi kandırmak. Aslında konunun hiç önemi yok. Nolan'ın yazmak için on yıl harcadığı filmin bütün numarası, filmin ilerleyiş süreci. "Sonu başından belliydi" demeye başlayanlar, sonunu anlamış olabilir ama filmden hiçbir şey anlamadıklarına emin olabilirsin.
Keşfedilmemiş ülkeye buyrun: Inception"Inception"ın "The Matrix" kadar sorgulanacağına, çözümleneceğine emin olabilirsin, dilersen sen de her kareden ikinci bir anlam çıkarmaya çalışabilirsin. Ama bize göre "Inception", yaşam, ölüm, öncesi ve sonrası kadar sıfır yerçekiminde silahlı düellolar, kafa patlatıcı aksiyon sahneleri anlamına da geliyor. Nolan, Fas çöllerinden Alp buzullarına altı farklı ülkede, 160 milyon dolara çektiği epik bilim kurgusuna kafa yoranı da, yormayanı da farklı derecelerde ödüllendiriyor. Bu yazın "mutlaka sinemada izleyin" filmi!

Yorumlar