Basketler Dünya Şampiyonluğu İçin

Basketler Dünya Şampiyonluğu İçin
Basketler Dünya 
Şampiyonluğu içinTürkiye bu yıl dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olarak gösterilen FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Her dört yılda bir düzenlenen bu büyük organizasyona ev sahibi ülke kontenjanından katılan Türkiye, 2001 yılında Avrupa Şampiyonası'nda yakalanan başarının tekrarlanması için elinden geleni yapmaya şimdiden hazır.
Toplam 5 kıtadan 24 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek şampiyona İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'de yapılacak maçlarla başlayacak. Grup maçlarının ardından geçilecek Final Grubu müsabakaları ise yapımı henüz tamamlanan Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. 28 Ağustos'ta yapılacak hava atışıyla başlayacak turnuvada Türkiyeli basketbolseverler dünya yıldızlarını dünya gözüyle izlemenin keyfine varırken, televizyon yayınları sayesinde dünyanın birçok yerindeki izleyiciler de bu çekişmeli şampiyonayı seyredebilecek.
2001 yılında yine Türkiye'de gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik heyecanını yaşayan On İki Dev Adam’ın uluslararası arenadaki iddiası da o yıllarda başladı. Efes Pilsen'in 1996'da Koraç Kupası, 2000 ve 2001 yıllarında Final Four zaferleri Türkiye basketbolunu da bir üst seviyeye taşıdı. Bu anlayışın kısa zamanda milli takıma da yansımasıyla Türkiye uluslararası arenada adı anılan bir basketbol ülkesi olmanın adımlarını atmaya başladı. 2002'de dünya dokuzunculuğu, 2006'da ise dünya altıncılığını elde eden millilerimiz 2010'da bir hayali gerçekleştirerek dünya şampiyonluğuna ulaşmanın hesaplarını yapıyor olacak bu ağustos ve eylül aylarında.
Basketler Dünya Şampiyonluğu 
içinNBA'de oynayan Hidayet Türkoğlu (Phoenix Suns), Ömer Aşık (Chicago Bulls), Semih Erden (Boston Celtics), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks); İtalya'nın Air Avellino takımında forma giyen Cenk Akyol gibi ülke dışında da adlarını duyurmuş oyuncuları kadrosunda bulunduran Bogdan Tanjevic idaresindeki milli takımımız, 2.02'lik boy ortalamasıyla turnuvanın en uzun takımlarından birisi. Dünya sıralamasında hali hazırda 18. sıradaki miller, arka arkaya gelen sakatlık haberleriyle özellikle oyun kurucu mevkiinde sıkıntılar yaşasa da sahip oldukları mücadeleci oyun tarzı yanı sıra ev sahibi olmanın avantajını da kullanarak şampiyonada en iyi noktaya gelmeyi hedefli
Basketler Dünya Şampiyonluğu İçin
Basketler Dünya Şampiyonluğu İçin
Türkiye dışında turnuvanın öne çıkan takımlarından ilk akla geleni elbette ABD. Son yıllara oranla son derece genç ve tecrübesiz bir kadroyla şampiyonaya katılan ABD’nin en büyük kozu geçtiğimiz yılın NBA sayı kralı Kevin Durant. Rajon Rondo ve Chauncey Billups gibi yıldızlar da ABD’yi bir kez daha dünyanın en büyüğü yapmak için ter dökecek. Son şampiyon İspanya, kendi basketbol ekolünün temsilcisi Sırbistan, Avrupa'nın en kaliteli liglerinden birisine sahip Yunanistan ve uluslararası başarıları alışkanlık haline getirmiş Arjantin kupanın diğer favorileri olarak sayılabilir.
2010 Dünya Şampiyonası ne yazık ki, birçok yıldızın katılmayacağını açıkladığı bir turnuva olacak. Dünya basketbolunun bu en büyük organizasyonunu izlemeye gelenler Kobe Bryant, LeBron James, Dirk Nowitzki, Yao Ming, Pau Gasol gibi yıldızlardan mahrum kalacak olsa da otoriteler bu durumun takımların güçlerini birbirine yaklaştıracağı ve aynı ölçüde turnuvanın hiç olmadığı kadar çekişmeli geçebileceği görüşünde birleşiyorlar. Öyle ki, şu anda son zamanların favorisi en bol şampiyonlarından birisi durumunda 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası. Kim bilir, belki de bu sefer sıra bizdedir; neden olmasın...

Yorumlar