Twitter: Tembeller için blog ve RSS

Twitter: Tembeller için blog ve RSSTwitter, nefis bir microblogging ve iletişim aracı. Peki arkadaşlarınla saniyelik geyikler yapmak dışında Twitter’ı RSS olarak kullanabileceğin de aklına gelmiş miydi?
RSS, yani Really Simple Syndication, yani sevdiğiniz tüm siteleri özel feed adresleri ile tek bir çatı altından takip etmenizi sağlayan o mucizevi sistemi kullanıyor musun? Doğru kullanıcılara üye olarak Twitter’ı da harika (üstelik daha da pratik) bir RSS okuyucusu olarak kullanabilirsin.
Mesela teknolojiye ve internete meraklısın diyelim. Wired’ın Twitter hesabını takip etmeye başladığında, sitede yapılan tüm güncellemelerden seni haberdar etmeye başlayacak. Böyle RSS okuyucundan çok daha hızlı takip edebileceksin. Çünkü RSS okuyucunda, bir yazıyı beğenmediğinde tümünü aşağı kadar scroll edip diğer yazıya ulaşırken, Twitter’da sadece başlıklara bakabileceksin. Yaşasın Twitter’ın 140 karakter sınırı!
Twitter: Tembeller için blog ve RSSTwitter’da, yavaş internet zamanlarında insanı canından bezdiren büyük grafikler ve video reklamlar da yok. Alın size RSS’e göre bir avantajı daha. Tüm güncellemeleri tek sayfada görebilme avantajı da, sitelerin RSS feed’lerine tek tek tıklama derdine çare.
Diyelim ki güncel haberler ve eğlenceli linkler takip etmek istiyorsun. Digg’in, her bölümü için ayrı Twitter hesapları var. Böylece sadece bilgisayar oyunları ve absürd haberlerle ilgileniyorsan, sadece bu feed’leri takip etmeye başlayabilirsin. Böylece takip ettiğin bazı kalabalık hesapları unfollow etmeye başlayabilir, Digg’i de bir filtre gibi kullanabilirsin.

Yorumlar