Konsollara elveda mı?

Konsollara elveda mı?PS3’üne iyi baksan iyi edersin, ikinci el satışında üzülmek istemezsin. OnLive, bütün konsolların kökünü kurutmak için geliyor ve gaming’in geleceği gibi görünüyor.
Steve Perlman ve Mike McGarvey adlı iki geek’in buluşu OnLive, cloud computing sayesinde yüksek konfigürasyonlu oyun makinelerine gerek kalmadan, yüksek performans gerektiren oyunları oynatacak. Peki nasıl olacak da olacak?
Önce OnLive’ın mini konsolunu alıyoruz ve televizyonumuza bağlıyoruz. Artık tek ihtiyacımız olan sağlam bir internet bağlantısı. OnLive’ın minimum görüntü kalitesinin saniyede 60 kare 720p olduğunu düşünürsek, HD kalitesi için en az 4 Mbit bağlantıya ihtiyacımız var.
Konsollara elveda mı?Oyun, OnLive konsolunda değil, OnLive sunucusunda oynanıyor, görüntüler ise gerçek zamanlı olarak televizyona aktarılıyor. Böylece kullanıcı tarafında donanım sorunu tarihe karışıyor. OnLive’cılar, ping süresinin de milisaniyeler olduğu iddia ediyor. Konsol, sadece görüntü yönlendiren, uydu kutusu ayarında bir şey olduğu için, normal konsollardan daha ucuz olacak. Sonsuz miktarda oyun için cebimizden çıkacak miktar, sadece aylık 15 dolarlık üyelik ücreti.
Servis, 17 Haziran’da Amerika’da kullanıma açılıyor. Başarılı olursa, sırada 2011’de tüm dünya var. Electronic Arts, Ubisoft, Warner Bros gibi devler, oyunlarını OnLive’a uyarlamak üzere anlaştı. Sadece çıkış gününde 25 oyun online olacak, bunların arasında “Assassin's Creed II” bile var.
Bu arada başka bomba bir haber; OTOY adlı bir firma, bütün bu bahsedilenleri internet tarayısı penceresi üzerinden yaptıracağını iddia ediyor.

Yorumlar