Game of Thrones: Taht Oyunları

“Game of Thrones”, yıkılıyor. Tamam, kulağa çok profesyonel bir kritik gibi gelmiyor. En iyisi baştan başlayalım.
Game of Thrones: Taht Oyunları Epik fantezi dizisi “Game of Thrones”, George R.R. Martin’in “Buz ve Ateşin Şarkısı” serisinin ilk kitabı “Taht Oyunları”nın uyarlaması. Kendisi, bir kablolu televizyon kanalı olan HBO tarafından yapıldığı için masraftan kaçmıyor, hatta prodüksiyonun devasalığına şuradan bakar mısın lütfen! Hele geçen sezonun ortaçağ dizileri “The Borgias” ve “Camelot” ile kıyaslayınca prodüksiyonun görkemi gözlerimizi yaşartıyor.
Hikaye, “Ortaçağ İngilteresi”ne benzeyen Westeros adlı paralel bir evrende geçiyor. Ejderha kurukafaları ve fosilleşmiş yumurtalar orada burada görülmesine rağmen sihirli zamanlar geçeli çok olmuş. Hikaye hakkında ne anlatsak da konunun sürprizlerini yumurtlamasak bilemiyoruz; kısaca bazen dost, bazen düşman olan çok kuvvetli ailelerin Westeros krallığı için birbirine girdiği, herkesin bir sırrının olduğu entrikalı maceralar diyebiliriz.
Game of Thrones: Taht Oyunları“Game of Thrones”, geçtiği dönem sebebiyle genellikle “Lord of the Rings”e benzetilse de anlattığı hikaye sebebiyle biz kara filmlere benzetiyoruz, bir tek sigaraları ile fötr şapkaları eksik.
Game of Thrones’un tek sıkıcı yanı ise, tam bir izleyici aidiyeti gerektirmesi. Olur da bir bölümü kaçırdıysan, vay haline. Pür dikkat izlemenin gerekmediği, bir taraftan ödev yaparken bir taraftan açık duracak bir dizi arıyorsan, komedilere bir bak deriz. Aksi halde, boğazına kadar “Kral bu adamdan neden nefret ediyor” ve “Bu adam da kim” sorularına gömüleceksin. Her ihtimale karşı dizinin ana karakterlerini anlatan şu sayfayı yanında açık bulundur deriz. Türkçe kaynak ise burada.
İkinci sezon, Nisan 2012’de başlıyor. On bölümlük ilk sezonu izlemek için bol bol vaktin var.

İşteGenç



Yorumlar