iPhone’daki PC oyunları


iPhone’daki PC oyunlarıiPhone sahibi olmak ne kadar zevkli ise App Store’da gezinmek de o kadar başa bela. 350.000’den fazla aplikasyon arasından en iyileri bulmaya çalışmak yerine yüzümüzü tanıdık eski dostlara döndük, iPhone’da oynanabilecek PC oyunlarının listesini çıkardık, hatta utanmadık, bir de hepsine bir ile beş arasında puan verdik!
SimCity Deluxe– 3 puan: 1980’lerde başlayan serinin tüm fonksiyonlarının iPhone’a ışınlandığını görmek gerçekten heyecan verici. Detaya bu derece önem verilmesi, SimCity portunun hem en iyi tarafı hem de en büyük zayıflığı. iPhone’un dokunmatik ekranında yollar döşemek, parklar yapmak çok zevkli ama kontroller çok sıkışık, menüler ekranı fazlasıyla kaplıyor ve SimCity oynamaya alışkın değilsen öğrenmek zaman alıyor.
Tiger Woods PGA Tour – 5 puan: Golf simülasyonlarının en gerçekçisi olan oyun “vur gitsin” yerine işin fiziği ile ilgilenenleri telefonda da üzmüyor. Orijinal oyundaki her şey burada da var; gerçek sahalar, misafir oyuncular ve karakter oluşturma motoru.
iPhone’daki PC oyunlarıMyst – 4 puan: Tüm zamanların en çok satan oyunlarından Myst’in statik ekranları, kısıtlı ses efektleri ve dediğini yapmakta direnen kontrolleri meğer dokunmatik ekranda oynamak için biçilmiş kaftanmış. iPhone’daki en iyi grafik macera ve puzzle oyunlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.
Metal Gear Solid Touch – 5 puan: Bu portun tam olarak MGS ruhunu yansıttığı söylenemez; Snake’i gizli saklı çalıların arasında süründürmen gerekmiyor. Daha çok MGS 4’ün içinde geçen bir aksiyon oyunu gibi düşünebiliriz. Oyunun bilgisayar versiyonundaki özelliği snake'in hiç kimseye çaktırmadan, çıt çıkarmadan hedefe ulaşması, İPhone'da bu özellik yok ancak grafikler ve oyun mekaniği o kadar iyi ki bu bir eksiklik hissi yaratmıyor.
iPhone’daki PC oyunlarıThe Sims 3 – 5 puan: PC versiyonun ikiz kardeşi gibi. Kontroller aynı, oyun mekaniği aynı. Tek eksiği, seçeneklerin azlığı, ki bu da oyunun gigabaytlarca yer kaplamaması için gerekli. PC versiyonu ile aynı miktarda bağımlılık yapıcı, hatta telefonun her an yanında olduğunu düşünürsen daha da fena.
Civilization Revolution – 5 puan: Civilization, Revolution serisi ile konsollarla birlikte mobil cihazlara da ışınlanmıştı. Oyunun point and click mekaniği, dokunmatik ekrana mükemmel uyum sağlıyor. Listedeki en iyi oyunlardan biri ve Red Alert’ın vasat iPhone versiyonuna tokat gibi bir cevap.
iPhone’daki PC oyunlarıPlants vs. Zombies – 5 puan: Dokunmatik ekrana mükemmel uyum sağlayan bu oyunun PC’den uyarlandığından çoğu kişi haberdar bile değil. Belki de listedeki en eğlenceli ve bağımlılık yaratan oyun. Israrla tavsiye ederiz.
Wolfenstein 3D Classic – 4 puan: Shooter oyunlarının atası. Yıllarını Wolfenstein’a verdiysen, PC oyunundan aynen aktarılan 60 seviyeyi bitirirken mutluluktan ağlayabilirsin. Daha önce Wolfenstein oynamadıysan hikaye başka, muhtemelen her şey fazla yavan gelecek. Aynı şey, Doom için de geçerli.
Assassin’s Creed: Altair’s Chronicles – 4 puan: Orijinal Assassin’s Creed’den değil, Nintendo DS için yapılmış bir bölümden uyarlanmış. Telefonda oynanan bir oyunda free roaming şimdilik fantastik görünüyor, bu sebeple hayal kırıklığı yaşatabilir. Ama platform kontrolleri çok başarılı. Bu port, Apple’ın “It’s Only Rock and Roll” etkinliğinde tanıtılacak kadar büyük bir hikaye.
iPhone’daki PC oyunlarıSilent Hill: The Escape – 2 puan: Silent Hill oynarken neden ödümüz kopar? Çünkü hikaye bizi fazla fazla havaya sokar. Silent Hill’den hikayeyi alınca geriye karanlık koridorlarda dolaşan enteresan yaratıklar kalıyor. Bazı şeyler hala küçük ekrana göre değil, yüzsüz hemşireler bile korkutucu gelmiyor. Sadece oyunun sıkı hayranlarına öneririz.
Spore Origins – 5 puan: Myst için söylediğimizi geri alıyoruz, iPhone’da oynamak için biçilmiş kaftan işte budur. Spore, telefonun hareket algılayıcısı ile adeta aşk yaşıyor. Daha önce Spore’u duymamış biri bile saniyeler içinde oynamaya başlayabiliyor, hareket sensörü oyuna o kadar iyi entegre edilmiş. iPhone versiyonunda işi uzay çağına kadar uzatamıyoruz, minik bir birikintideki minik bir hücreyiz ama vücudumuzda saldırı veya savunma amaçlı yapılabilen değişiklikler, oyunu tekrar tekrar oynatıyor. Telefondaki fotoğraflarını da oyuna entegre edebilirsin.
iPhone’daki PC oyunları Bomberman Touch: The Legend of Mystic Bomb – 2 puan: İki boyutlu labirentlerde dünyanın en şirin bombalarını patlattığımız Bomberman’i iPhone’a uyarlamak teoride çok iyi bir fikir olabilir. Ama pratikte o minicik adamı o minicik labirentler içinde gezdirmek işkenceye dönüşüyor ve sürekli parmağımızın altında kaldığı için ince manevra da yapamıyoruz. Yine de büyük nostaljik değeri sebebiyle listemize girmeyi başarıyor.
Ms. Pac-Man – 3 puan: 256 bölüm, ister telefonu evirip çevirerek, ister ekrandaki sanal coystikle oynama imkanı. Tek eksiği, bu kadar basit bir oyuna fazlaymış gibi gelen altı dolarlık fiyatı.