Polaroid 'Şipşak' fotoğraf makinesi Türkiye'de!

polaroid,camera,2.photograph,machine,device,technology,mobile phone,printerYalçınlar 2010 başından itibaren Polaroid’in de Türkiye distribütörü...
Yalçınlar 2010 yılına yeni temsilcilikleriyle giriyor. 2009 yılı Kasım ayında efsane marka Leica’nın distrübitötlüğünü alan Yalçınlar, yine bir başka efsane marka Polaroid’in de Türkiye distribütörü oldu.     
60  yıl önceki ve bugünkü Polaroid :
60 sene önce anında fotoğraf baskısının öncülüğünü yapan da Polaroid idi. Polaroid fotoğraf makinesini 1947’de Edwin Land icat etti. Makinenin içindeki küçük bir fotoğraf laboratuarı, bir dakikadan daha kısa bir sürede siyah beyaz fotoğraf baskısı yapabiliyordu. Renkli fotoğraf çekebilen ilk polaroid fotoğraf makinesi 1963’te yapıldı. Bugün Polaroid fotoğraf makineleri birkaç saniye içinde fotoğraf çıkarabiliyor.
Tüketicilerin çok iyi bildiği Polaroid anında fotoğraf çıktıları bir çığır yaratmıştı.
Şimdi yine Polaroid’in devrimsel nitelikte mürekkepsiz baskı işlemine sahip olan Polaroid Digital Instant Photo Printer (Anında Dijital Foto Yazıcı)  kullanıcıların cep telefonlarında ve dijital kameralarındaki fotoğrafları özgürlüğüne kavuşturuyor. Polaroid’in bu pratik cep foto yazıcısı anında fotoğraf baskısı alma işlemine yeni bir boyut kazandırıyor. Cep telefonlarındaki çekilen fotoğrafları anında kablosuz (Bluetooth ile) basılabiliyor. 

Polaroid farkı ile şipşak fotoğrafçılıkta yeni bir dönem başlıyor…
Anında fotoğrafın efsane markası Polaroid’in modeli olan Polaroid 300 fotoğraf makinesi ile muhteşem bir geri dönüş yapıyor.

Efsane Polaroid fotoğraf makinesi tutkunları, Sevinin! New York’ta Polaroid 300 modeli fotoğraf makinesinin tanıtımı yapıldı. Dört manzara ayarı ve otomatik bir flaş ile donatılan Polaroid 300 fotoğraf makinesi ile anında fotoğrafçılık artık bir adım ilerde... Polaroid 300 Türkiye’de Haziran ayının ortalarında 199 TL ( KDV dâhil ) fiyatla satışa sunulacak. Siyah, kırmızı ve mavi renk seçenekleri bulunan fotoğraf makinesinin özel filmi, perakende satış yapan fotoğraf stüdyolarından ve internet üzerinden satın alınabilecek.
Polaroid 300 anında fotoğraf filmi sayesinde kartvizit formatında yüksek parlaklığa sahip ve bilindik beyaz çerçeveli efsanevi Polaroid tarzı fotoğraflar çekilebiliyor. Fotoğraf büyüklüğü 46 x 61mm ölçülerinde olacak. ISO 800 değeri, loş ortamlarda bile başarılı fotoğraflar çekilmesini sağlar. İçinde 10 film bulunan paketler halinde satılacak filmlerin perakende satış fiyatı 23 TL (KDV dâhil ) olacaktır.
Bu anında fotoğraf makinesi ile subjeyi seçtikten sonra deklanşöre basıp fotoğraf çıktısını anında elde ederek sadece bir Polaroid fotoğraf makinesinin verebileceği bir özgünlük hissine kapılırsınız. Partilerde, arkadaşlarınızla geziye çıktığınızda ya da aile toplantılarında artık Polaroid 300 yanınızda… Hemen klasik bir fotoğraf albümü oluşturabilir ve benzersiz bir fotoğraf kolajı yapabilirsiniz. Fotoğrafçılar ve sanatçılar da yaratıcı fotoğraf çalışmalarında anında Polaroid fotoğraf makinelerini kullanır. Boyutları 71 x 125 x 122 mm (U x Y x G) ve ağırlığı sadece 320 gram olan Polaroid 300 fotoğraf makinesi cebe girebilir. Polaroid 300, yeni Polaroid anında fotoğraf makinesi serisinin ilk ürünüdür. Yakın bir gelecekte yeni modelleri ile, eskiden olduğundan daha çok popüler olacaktır.


Yeni Polaroid PoGo
(Anında cep foto yazıcısı)

Çek, bas, paylaş!Fotoğraf yazıcınızı cebinizde taşımanın kolaylığını Polaroid PoGo ile yaşayacaksınız.. Bu yeni nesil Zink yazıcıda kartuş yok, toner yok. Instant Mobile yazıcı, bluetooth destekli kameralı cep telefonlarından veya PictBridge destekli dijital fotoğraf makinelerinden, USB üzerinden doğrudan fotoğraf basmanıza olanak veriyor. Polaroid PoGo için bilgisayar bağlantısı gerekmez. Yaklaşık 60 saniyede baskı gerçekleşir. 2x3” kenarlıksız, renkli, yapışkan sırtlı baskı yapar. Mürekkep ve kartuş kullanılmaz. Zink teknolojisine göre baskı yapılır. Yaklaşık 60 saniyede baskı yapar.30 adetlik paketler halinde satılır. Şarjlı lityum pil kullanılır.

Mürekkepsiz baskı (ZINK); fotoğraf teknolojisine yeni bir yaklaşım sunan yüksek kaliteli fotoğraflar basmanızı sağlayan bu inanılmaz teknolojiyle tek yapmanız gereken fotoğraf kağıdınızı PoGO’ya yerleştirmek olacak.

Artık seyahatlerinizde veya eğlencelerde anında fotoğraflarınızı istediklerinizle paylaşabileceksiniz. Dünyanın en küçük renkli portatif fotoğraf yazıcısı PoGo ile dijital fotoğraflarınızı hemen bastırmanız mümkün. PoGo şarj edilebilir lityum pille çalışıyor.

Polaroid PoGo’ların  özellikle gençlerin ilgisini çekeceği ve PoGo’lara yoğun talep olması beklenmektedir. Polaroid PoGo’ların siyah, kırmızı ve pembe olarak üç rengi bulunmaktadır. PoGo’lar 2010 başından itibaren Türkiye’de satılmaya başlayacaktır. 
polaroid,camera,2.photograph,machine,device,technology,mobile phone,printer
Yeni Polaroid TWO
(Fotoğraf basabilen Digital fotoğraf makinesi)
      
Polaroid Two – Dijital çağın şipşak sihri!Çek, bas, paylaş: Hepsi bir arada, tam özellikli ve entegre yazıcılı bu dijital fotoğraf makinesiyle, en sevdiğiniz fotoğrafları anında çekip basın. Polaroid TWO şipşak dijital fotoğraf makinesi, dijital fotoğraf makineleri arasında, her yerde yanınızda taşıyabileceğiniz kadar küçük olan ilk kamera yazıcı bileşimidir. Polaroid'in simge hâline gelmiş olan şipşak fotoğraf makinesinin dijital versiyonu olan Polaroid TWO şipşak fotoğraf makinesi, tam özellikli dijital fotoğraf makineleri arasında, entegre yazıcıya sahip olan ilk örnektir.
Aile toplantılarında, spor karşılaşmalarında veya tatilde çekilen dijital fotoğrafların keyfini anında çıkarın. Resimlerin görüntülenmesi için 3" LCD ekrana ve entegre yazıcıya sahip, tam özellikli bu dijital fotoğraf makinesi sayesinde, fotoğraf yazıcıları fotoğraf çekmek kadar mobil hâle gelmiştir. Hangi fotoğrafları basmak, kırpmak, döndürmek veya kırmızı gözleri gidermek istediğinizi fotoğraf makinesinde seçebilir, hatta klasik Polaroid çerçevesi dâhil olmak üzere, eğlenceli dokuz çerçeveden birini de ekleyebilirsiniz.
• Çek, bas, paylaş - bilgisayar bağlantısı gerekmez
• 5,0 Megapiksel dijital fotoğraf makinesi
• 2x3" tam renkli, yapışkan sırtlı baskı
• Resimleri görüntülemek için 3,0" parlak renkli LCD ekran
• Basmadan önce resimleri makinenin içinde görün veya kırpın
• İndirmek için fotoğrafları otomatik olarak fotoğraf makinesine veya SD kartına kaydedin
• Tam şarjda 20 fotoğrafa kadar çekim
• Yaklaşık 40 saniyede baskı
polaroid,camera,2.photograph,machine,device,technology,mobile phone,printer
Rengarenk Polaroid Dijital Fotoğraf makineleri:
POLAROID i1037
Polaroid’in kullanımı kolay, 10 megapiksellik i1037 dijital şipşak fotoğraf makinesiyle, profesyonel bir fotoğraf makinesinden beklediğiniz tüm ekstra özelliklere sahip olun.3x optik ve 4xdijital zoom sayesinde, harekete her zamankinden daha fazla yaklaşacaksınız.
Fotoğrafı çekmeden önce, 2,7” boyutundaki kocaman, renkli LCD ekranda ön izlemesini görebilecek, her seferinde hedefinize çerçevenin içine istediğiniz şekilde yerleştirerek mükemmel fotoğraflar elde edeceksiniz. Sesli etiket özelliği sayesinde, aile toplantılarında veya düğünlerde, anı değeri olan fotoğraflar çekerken, kişilerin adlarını kaydedebileceksiniz. Ayrıca sesli video klipler de çekebilirsiniz ve 32 MB yerleşik belleği SD kart takılarak genişletilip komple foto arşivi olarak kullanılabilir.
Özelleştirilmiş resimler çekmek için, ister manüel ayarları kullanın, ister 15 sahne modu arasından seçim yapın. Makinenizi bugün edinin ve fotoğrafçılık seviyenizi yukarı taşıyın!

POLAROİD t1234

Polaroid’in t serisi fotoğraf makinesine geçin ve profesyonellerin bayılacağı tüm özelliklere sahip, kolay kullanımlı bir şipşak fotoğraf makinesinin tüm avantajlarından yararlanın. 12,0 mega piksellik t1234, ailenizin, dostlarınız, manzaraların ve başka şeylerin portre boyutundaki fotoğraflarını çekmek ve bastırmak için ihtiyacınız olan çözünürlüğü sağlar.
Her fotoğrafın doğru ayarını kolayca bulmak için farklı 20 sahne modu arasından seçim yapın ve en hoş görünümlü, pırıl pırıl gülümsemeleri yakalamak için yüz izleme özelliğinden yararlanın. 3,0” parlak renkli LCD ön izleme ekranı, çekmeden önce her fotoğrafın istediğiniz gibi olacağından emin olmanızı sağlar. 3x optik, 4x dijital zoom ise harekete olabildiğince yaklaşmanızı sağlar. Yerleşik şarjlı pille, tek şarjda 160’a kadar fotoğraf çekebilirsiniz. Bu kadar çok özelliğe rağmen kullanımı son derece kolaydır.
polaroid,camera,2.photograph,machine,device,technology,mobile phone,printer
POLAROİD i1237
Polaroid’in kullanımı kolay, 12 megapiksellik i1237 dijital şipşak fotoğraf makinesiyle, profesyonel bir fotoğraf makinesinden beklediğiniz tüm ekstra özelliklere sahip olun. 3x optik ve 4x dijital zoom sayesinde, harekete her zamankinden daha fazla yaklaşacaksınız.
Fotoğrafı çekmeden önce 2,7” boyutundaki kocaman, renkli LCD ekranda ön izlemesini görebilecek, her seferinde hedefinizi çerçevenin içine istediğiniz şekilde yerleştirerek mükemmel fotoğraflar elde edeceksiniz. Sesli etiket özelliği sayesinde, aile toplantılarında veya düğünlerde, anı değeri olan fotoğraflar çekerken, kişilerin adlarını kaydedebileceksiniz. Ayrıca sesli video klipler de çekebilirsiniz ve 32 MB yerleşik belleği SD kart takılarak genişletilip, komple foto arşivi olarak kullanılabilir.
polaroid,camera,2.photograph,machine,device,technology,mobile phone,printer