Lüzumsuz sinema bilgileri edinme kılavuzu 2

Lüzumsuz sinema bilgileri edinme kılavuzu 2Filmlerle ilgili enteresan ama tamamıyla gereksiz bilgiler vermeye devam ediyoruz. Yeterli kısmını ezberleyip dost meclislerinde, video partilerinde arkadaşlarınıza satmayı ihmal etmeyin.
“The Godfather”daki Michael Corleone rolü Al Pacino’ya gidene kadar Jack Nicholson, Warren Beatty, Robert Redford, Ryan O'Neal ve Dustin Hoffman tarafından reddedilmiş.
“Sin City”de Dwight’ın (Clive Owen) Jackie Boy’un (Benicio Del Toro) cesediyle konuştuğu araba sahnesini Quentin Tarantino çekmiş.
“Sin City”nin dahisi Frank Miller, “Robocop 2” ve “Robocop 3”ü yazmış.
“Truman Show”un setinde, Jim Carrey ile eski filmleri hakkında dalga geçmek yasaklanmış.
Pulp Fiction’da Mia Wallace (Uma Thurman) ve Vincent Vega (John Travolta), ünlü dans sahnesinin sonunda yarışmayı kazanmıyor. Filmin devamında duyulan bir radyo anonsunda duyuyoruz ki meğer ödülü çalıp kaçmışlar.
Tom Cruise, “Young Guns”da oynuyor.
“Usual Suspects” yazılmadan önce afişi hazırlanmış.
“Saw”daki cinayetler içinde ilk düşünüleni ayı kapanı sahnesiymiş. Zaten filmin senaryosu, Leigh Whannell bu sahneyi bulduktan sonra şekillenmeye başlamış.
Lüzumsuz sinema bilgileri edinme kılavuzu 2Han Solo, ilk üçlemede olup da son üçlemede görülmeyen tek önemli karakter.
“Footloose”, gerçek bir hikâyeden esinlenmiş. Holding out for e herooo...
“Resident Evil: Apocalypse”deki “The Dead Walk” yazan gazete, aynı başlığı kullanan “Day of the Dead” filmine bir gönderme.
Mel Gibson’ın “Braveheart”da kullandığı kılıcın boyu, Mel Gibson’dan sadece 10 santim kısaymış.
“Hide and Seek”in sürpriz sonunu açık etmemek için Fox, final makaralarını özel güvenlikle elden teslim etmiş. Son 70 yıldır böyle bir şey yapılmamış.
“The Ring”in içinde birden görünüp kaybolan kuyu görüntüleri, DVD’de yavaş çekimde görünmüyor. Görüp görmediğinize emin olamıyorsunuz.
Susam Sokağı’ndaki Bert ve Ernie, isimlerini “It’s a Wonderful Life”daki iki karakterden alıyor. Edi ve Büdü’ye gelince… Neyse, hiç gelmesek daha iyi.
Lüzumsuz sinema bilgileri edinme kılavuzu 2Spider-Man Peter Parker rolü neredeyse Freddie Prinze Jr. tarafından oynanacakmış. Değişen bir şey olmazdı.
“Forrest Gump”ın koşu sahnelerinde Tom Hanks’in dublörü, kardeşi Jim Hanks’miş.
“Back To The Future”daki sinemada oynayan filmler; “A Boy’s Life” ve “Watch the Skies”, “E.T.” ve “Close Encounters of the Third Kind”ın önceden düşünülen isimleri. “Blade Trinity”de yay kullanan Jessica Biel, okla bir kamerayı parçalamış.
MPAA (Amerika’nın RTÜK’ü), yapımcılar gerçekten Focker isimli bir ailenin yaşadığını ispat edene kadar “Meet the Fockers” isminin kullanılmasına izin vermemiş.
“Shaun of the Dead”i izlemediyseniz artık mutlaka izlemelisiniz.
“Babe”de 48 farklı domuz oynamış. Bir tane de robot!
Napster’ı yaratan dahi Shawn Fanning, “Italian Job”da kendisini oynuyor.
Laf “E.T.”den açılmışken, “The Phantom Menace”da yakından bakarsanız Kraliçe Amidala’nın konuşması sırasında arkada üç tane E.T. görebilirsiniz.
“The Incredibles”daki kaçık modacı Edna’yı, filmin yönetmeni Brad Bird seslendiriyor.
“Big Lebowski”de Dude (Jeff Bridges), 90 saniyede bir “man” diyor.
“Deep Blue Sea”daki köpekbalığı ölümleri, tamamıyla JAWS 1 (oksijen tüpü patlaması), JAWS 2 (elektrik şoku) ve JAWS 3’ten (bomba) alınma.
“Carlito’s Way”deki kulübün de, “Scarface”deki tako standının da adı aynı, “El Parasio”. Aynen Tarantino filmlerindeki “Big Kahuna Burger” gibi.
“Ed Wood”un bütçesi, yönetmenin bütün filmlerinin bütçelerinin toplamından çok daha fazla.
Bizde de kostüm kiralayan dükkanlar olsa Darth Vader yerine Boba Fett kostümü isterdik.